Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
napustio reprezentaciju

Koje promjene sprema Dalić? Opet je ostao bez važnog aduta, pravu zamjenu nema

Sutra nas čeka repriza finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon debakla protiv europskih prvaka Portugalaca, Vatrene već sutra očekuje nova utakmica u Ligi nacija. Na redu je dvoboj sa svjetskim prvacima Francuzima, a za očekivati je da će Zlatko Dalić odraditi neke promjene u sastavu naše reprezentacije već u udarnoj postavi.

Utakmicu Francuska - Hrvatska gledajte uživo na gol.hr-u i Novoj TV u utorak od 20:00 kada počinje specijalna emisija.

U dvoboju protiv Portugala Zlatko Dalić pokušao je budućnost pretvoriti u sadašnjost. Dao je priliku nekim mlađim igračima koji su zaslužili pravu prigodu.

Tako su se u početnom sastavu prošla tek trojica standardnih nositelja igre iz Rusije: Lovren, Vida i Rebić, te dvojica koji nešto igrali od početka, a nešto ulazili s klupe: Kovačić i Kramarić.

I to ne navodim kao alibij, jer su i Vatreni bili izrazito samokritični prema sebi samima.

gol expired Mladi Vatreni kiksali u Češkoj: Hrvatskoj treba čudo za prolaz na Euro divider

"Ovako, ako mislimo nastaviti dalje, neće se pisati dobro. Kako je nama, tako je i njima. Nisu neki igrači u formi, počinje prvenstvo i to, ali kažem, bez agresivnosti danas ne možeš pobijediti. Pogotovo u ovakvim utakmicama", rekao je Dalić.

A baš taj kroničan izostanak agresivnosti Dalić je riješio uvođenjem standardnog korektora vezne linije Marcela Brozovića s kojim se Hrvatska oslobodila pritiska i došla mnogo bliže golu Portugala. Njegov povratak u početni sastav bit će neophodan.

Jedvaj bi opet mogao igrati

Za Francusku ostaje pitanje hoće li izbornik i dalje vjerovati Jedvaju na desnom beku jer kod drugog pogotka Portugalaca, izostalo je njegovo pravo postavljanje, ali čini se i želja za punim sprintom za strijelcem Diogom Jotom.

Najlogičnije bi bilo vratiti Šimu Vrsaljka u udarni sastav, ali Šime još nije spreman i nakon Portugala vratio se u Madrid svom Atleticu.

gol expired Šok za Francuze: Mbappe zaražen, ne igra protiv Hrvatske divider

Dalić bi protiv Francuske mogao zaigrati s našim jednim strijelcem protiv Portugala Brunom Petkovićem te najboljim strijelcem od aktualnim Vatrenih Ivanom Perišićem.

"Nema nikakvog revanša, po meni ovo je nova utakmica, puno novih igrača, oni će igrati isto u novom sistemu, tako da skroz druga priča... Nadam se da ćemo biti spremni i moramo dati maksimum", dodao je Dalić.

U svakom slučaju, malo tko bi bio u koži izbornika Dalića jer novi težak posrtaj ne smije si nikako dopustiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider