Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Radimo na pojačanjima"

Jakobušić zahvalio "prgavoj familiji" i objasnio posljednje poteze: "Možda već ove zime prodamo Vuškovića"

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić osvrnuo se na aktualni trenutak Majstora s mora.

Mindaugas Nikoličius i Lukša Jakobušić (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Na službenom predstavljanju Ivana Leke riječ je prije novog trenera Hajduka uzeo predsjednik Lukša Jakobušić.

Čelni čovjek splitskih Bilih prokomentirao je niz aktualnosti vezanih uz klub, počevši s nevjerojatnim tempom kojim se navijači učlanjuju u Hajduk.

"Da zahvalim članstvu, prije nekoliko minuta probili smo 15.000 članova prgave familije. Hvala im svima, to je u tri dana 15.000 članova jer se na Novu godinu nije radilo. Očigledno je sve što se radilo pozdravljeno od strane navijača, a pogotovo odluka da na Staru godinu predstavimo našeg novog trenera Ivana Leku. Čestitam na povratku u Hajduk i dolasku na mjesto glavnog trenera", rekao je Jakobušić i dotaknuo se Lekina prethodnika.

"Želio bih zahvaliti Mislavu Karoglanu i njegovu stožeru na svemu što je dao u ovih sto dana. Mišljenja smo da je Mislav prerastao Akademiju, pa će ostati uz sportskog direktora, a onda ćemo vidjeti njegov daljnji put."

Jakobušić: "Vušković može otići samo iz dva razloga"

Iza Hajduka je nadasve zanimljivih desetak dana, tijekom kojih je ne samo potpisan ugovor s trenerom Lekom nego su i realizirana dva izlazna transfera, koji klubu daju priliku za normalno funkcioniranje i daljnji razvoj.

"Ono što je bilo zanimljivo za klub su i dva transfera, Marin Ljubičić i Stipe Biuk. Nekome će se možda činiti slučajno ili neplanski, ali otkako smo došli ovdje, rastemo i sve se događa namjenski i planirano. Otkako je došao sportski direktor Mindaugas Nikoličius, stabilizirali smo se igrački, nakon toga je došao i član Uprave Ivan Matana, pa smo stabilizirali financije, došla je članica Uprave za marketing Marinka Akrap i tu se dogodio iskorak i sad vjerujem da ćemo s novim trenerom napraviti iskorak i u sportskom segmentu", poželio je Jakobušić, koji žali što u njegovu predsjedničkom mandatu, koji traje dvije godine i dva mjeseca, nije postigao kontinuitet na poziciji trenera.

"Svaki od trenera napravio je rezultat. Sjetite se, primjerice, bodovnog prosjeka Tramezzanija ili Dambrauskasa, ali činjenica je da nismo napravili kontinuitet sa strukom kao što smo ga napravili u Akademiji ili u marketingu."

Osvrćući se na Biukov transfer, Jakobušić je najavio još jedan možebitni odlazak, onaj Luke Vuškovića, koji je na meti PSG-a i Barcelone.

"Činjenica je da je ovo najveća ponuda koju smo dobili za Biuka. Što se tiče Luke Vuškovića, moguće da ga prodamo u siječnju ili u lipnju, ali on može poći samo iz dva razloga - ili zato što smo dobili dobru cijenu ili zato što to obitelj želi. Mi ga ne moramo prodavati da bismo preživjeli."

Ivan Leko Leko predstavljen kao trener Hajduka: "Bit ćemo bolji u svemu, a ja vjerujem u tri stvari" divider

Što Hajduk želi s Lekom?

"Što želimo s Lekom? Mi znamo zašto smo ga doveli. On nam donosi potvrdu stabilnosti i sad kad malo analizirate ovih nekoliko dana - što to znači za sve koji vole Hajduk? To je dokaz da smo na dobrom putu, da rastemo u svim segmentima, da se neće urušiti ništa, da ima ugovor od dvije i pol godine. Što ako dobije ponudu? I treba je dobiti i sigurno će je dobiti, možda naljeto. Nadamo se da i hoće. Ista je relacija i s Markom Livajom. Moje mišljenje je da tko god ne želi biti u Hajduku, tu ne treba biti, ali trenutačno u klubu ne postoji osoba koja tu ne želi igrati ili raditi."

"Najbolja stvar u ove dvije godine je da svatko radi svoj posao. Tu nema nikakve izmjene, do 15. veljače svi imaju priliku ili produžiti ugovor ili napraviti transfere. Ne mijenjamo stav, nećemo trenirati strogoću na jednima, a onda na drugima ne. Kad sam došao, Biuk nije imao potpisan ugovor i to mi je prvi ugovor. Imali smo jednu ponudu u kolovozu, odbili smo. Onda je došla ponuda koju su odbili on i obitelj u rujnu i sad je bila ova ponuda iz Los Angelesa. Živimo od prodaje i Europe, a dvije godine nismo uspjeli u Europi i to je ozbiljan kiks i za mene i za sportskog direktora. Vjerujem da je to izvrsna stvar i za Stipu i za nas", zaključio je predsjednik Hajduka.

Nikoličius: "Radimo na pojačanjima, nadam se da ćemo vrlo brzo prezentirati novog igrača"

Osim Jakobušića na konferenciji za medije govorio je i sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

"Prvo bih želio puno zahvaliti Mislavu Karoglanu, koji je stao na dužnost u jednom vrlo teškom trenutku za klub, imam samo riječi hvale za njega i stožer. Čestitam Ivanu Leki, bio je naša velika želja. U statusu smo rješavanja igrača kojima istječe ugovor. Ne želim komentirati imena koja se pojavljuju u medijima s Hajdukom jer znate vrlo dobro kako diskretno radimo za pojačanja ove dvije godine", rekao je Nikoličius.

"Htio bih sumirati prijelazni rok: doveli smo golmana Ivana Lučića iz Istre, prodali Stipu Biuka i Marina Ljubičića, Ivan Šarić otišao je u Muru, Ivan Krolo na posudbu u Šibenik, Josip Vuković na posudbu u Al Faisaly, a Kristian Dimitrov potpisao je raskid ugovora. Naravno da radimo na pojačanjima, to je proces koji ne prestaje. Imamo puno igrača s kojima pričamo, skautiramo ih, imamo i onih koji su nas odbili, to je sve normalan proces. Nadam se da ćemo vrlo brzo prezentirati nekog igrača", najavio je sportski direktor Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider