Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za samo dan i pol

Navijači Hajduka sjajno odgovorili na veću cijenu članarine: Pogledajte koliko su novca upumpali u klub

2022. godinu Hajduk je okončao s više od 90.000 članova, a u 2023. letvica je postavljena na višu, simboličnu brojku.

Navijači Hajduka (Foto: Miroslav Lelas/Pixsell)

S početkom nove godine već je tradicionalno započelo i učlanjivanje u Hajduk, a prve reakcije navijača su impresivne.

Premda Odjel za članstvo na praznik nije radio, a zbog uvođenja eura tijekom cijelog prvog dana 2023. godine bilo je problema s bankovnim aplikacijama i plaćanjem preko interneta, u Hajduk se do trenutka objave ovog teksta, dakle u dan i pol, učlanilo više od 3000 navijača.

Podatak je to vrijedan poštovanja, naročito ako se uzme u obzir činjenica da su na Poljudu od ove godine odlučili povećati cijenu članstva. Naime, svih ovih godina otkako Hajduk funkcionira po članskom modelu (od 2011.), cijena godišnje članarine iznosila je 100 kuna za odrasle te po 50 kuna za maloljetne i starije od 65 godina, a od ove godine je 20 eura za odrasle te po 10 eura za maloljetne i starije od 65.

Navijače Hajduka to poskupljenje nije pokolebalo, štoviše mnogi od njih na klupskim platformama na društvenim mrežama s posebnim zadovoljstvom ističu kako je ovo jedino poskupljenje koje im u današnje doba ne smeta.

Paralelno s brojačem članstva na službenoj stranici, Hajduk je objavio i brojač novca, gdje navijači mogu pratiti koliko su novca uplatili svojem klubu na ime članarina. Taj se brojač s vremena na vrijeme ažurira i posljednji dostupan podatak kaže kako je u trenutku kada je članova bilo 2882 od članarina prikupljeno 47.300 eura.

Može li Hajduk do 112.000 članova u 2023.?

Kako je u specijalnoj novogodišnjoj emisiji rekao predsjednik Lukša Jakobušić, svaka uplata za članstvo sjeda izravno na Hajdukov račun i to je novac kojim klub raspolaže odmah.

Jakobušić se u spomenutoj emisiji dotaknuo i članskih ciljeva za 2023. godinu. Rekao je kako bi volio, s obzirom na to da Hajduk ove godine slavi 112. rođendan, da bude 112.000 članova. Svemirske su to brojke ne samo za Hrvatsku, nego i na svjetskoj razini kad gledamo broj članova u onim najpoznatijim svjetskim klubovima, ali ako navijači Hajduka zadrže ovakav tempo učlanjivanja, niti tih 112.000 neće biti nemoguće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider