Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Gattusu nije lako"

Jakirović o stanju u Hajduku: "U Dinamu nije bila ni blizu takva situacija. Mi smo uvijek imali..."

Sergej Jakirović najavio je ogled Dinama i Hajduka koji se igra ovog petka na Maksimiru.

Sergej Jakirović (Foto: Profimedia)

Trener Sergej Jakirović i Stefan Ristovski najavili su najveći derbi hrvatskog nogometa, između Dinama i Hajduka, koji se igra ovog petka na Maksimiru.

Mnogi smatraju da su Plavi veliki favoriti u derbiju protiv Splićana, koji nisu posebno uvjerljivi na terenu, a ni izvan njega.

"To vi mediji više potencirate gdje smo mi favoriti. Znamo da nas čeka zahtjevna utakmica, nikad to nije lagana utakmica gdje god se igralo. Ovih dana sam zahtijevao maksimalni fokus na derbi jer je to prva sljedeća utakmica. Napravit ćemo sve da budemo maksimalno koncentrirani", kazao je Jakirović.

Osvrnuo se Jakirović na stanje u momčadi, a za utakmicu upitan je Josip Mišić:

"Derbi je prava utakmica u kojoj je svejedno u kakvoj si formi, koji si na ljestvici. Veliko poštovanje vlada kod obje ekipe. Reprezentativci nisu ispali iz ritma, vratili su se zdravi. Napravili smo tri dobra treninga, još čekamo Arbera Hoxhu, koji se nije vratio. Danas ćemo se odlučiti za sastav.

Mišić? Vidjet ćemo, nećemo forsirati jer ima jako puno utakmica. Pušem i na hladno kad se sjetim situacije s Brunom Petkovićem koji je želio igrati derbi pa se na kraju ozlijedio. Nećemo riskirati."

Otkrio je trener Dinama koji mu je najdraži derbi protiv Hajduka:

"Derbi na Uskrs jer smo u jako teškoj utakmici i teškom trenutku pobijedili, a morali smo ako smo željeli ostati u borbi za naslov. Tri dana kasnije Kup, pa smo u direktnom okršaju izbacili rivala iz utrke."

Konferencija nije mogla proteći bez osvrta na aktualno stanje u Hajduku:

"To su njihovi problemi, ja sam fokusiran na nas. Nije ista situacija kakva je bila kod nas prošle sezone jer smo mi uvijek imali podršku i mir. Nije bilo ni blizu u Dinamu kao što je sad u Hajduku.

Gattusu nije lako, morao se prilagoditi na državu, očekivanja koja postoje, a tu je i Rakitić, kojem treba vremena da dosegne maksimalnu fizičku spremu. Tu je i Livaja, dokazana vrijednost. Uvijek respekt, no vjerujem da ćemo pokazati da smo bolja momčad."

Ivan Perišić Ivan Perišić seli se u Zagreb i vraća u HNL? divider

Poljski navijači Poljaci tvrde: Naš navijač teško je ozlijeđen zbog postupanja hrvatske policije, stanje je ozbiljno divider

Gennaro Gattuso Hajduk se uplašio što će Gattuso ispaliti, sapunaju li mu dasku!? Monty Python na Poljudu, sve je na strani Dinama, ali… divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook