Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nisam iznenađen"

Engleski tragičar otvorio dušu nakon Eura: "Rasizam nije ništa novo, ali nešto drugo je još gore"

Sancho je bio jedan od trojice igrača koji je promašio jedanaesterac u finalu Eura protiv Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od tragičara engleskog poraza u finalu Europskog prvenstva 2020. Jadon Sancho (21) ispričao se navijačima zbog promašenog jedanaesterca te je dodao kako nije iznenađen zbog brojnih rasističkih napada koji su uslijedili nakon finala.

Krilni igrač Borussije Dortmund ispričao se što je iznevjerio momčad i navijače rekavši kako je to najgori osjećaj koji je imao u svojoj karijeri.

Sancho je bio jedan od trojice engleskih igrača koji su promašili s bijele točke, a druga dvojica bili su Marcus Rashford i Bukayo Saka. Sva trojica su nakon finala bili žrtve rasističkih napada, a rasno zlostavljanje potaknulo je policijsku istragu i osudu širom zemlje.

Engleski nogometni savez ponudit će Saki, Sanchu i Rashfordu mogućnost podizanja optužbe protiv online računa s kojima su im upućene gnjusne rasističke poruke po porazu od Italije u finalu Eura proteklu nedjelju.

"Neću se pretvarati da nisam vidio rasno zlostavljanje, ali nažalost to nije ništa novo. Kao društvo trebamo raditi bolje i držati ove ljude odgovornima", napisao je na Twitteru.

gol expired Hrvatski reprezentativac zaigrao prvi put nakon Eura, njegov klub prošao dalje u kvalifikacijama Lige prvaka divider

"Mržnja nikada neće pobijediti. Svim mladim ljudima koji su bili žrtve sličnog zlostavljanja - podignite glavu i nastavite loviti svoj san", dodao je.

Sancho je naglasio kako je ponosan na reprezentaciju i na to kako su "ujedinili cijelu naciju u teških 18 mjeseci".

Inače, Sancho bi uskoro trebao obaviti liječnički pregled i staviti potpis na ugovor s Manchester Unitedom. Sporazum s Borussijom postignut je već tijekom Europskog prvenstva, a sada bi sve trebalo biti finalizirano.

Dovođenje Sancha United će platiti 85 milijuna eura, što je ipak manje u odnosu na ono što je Borussia tražila u nedavnim prijelaznim rokovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider