Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se Skupština

Izvršni odbor Dinama usvojio prijedlog novog Statuta: Evo što se događalo u Maksimiru

Prema novom Dinamovu statutu, Skupština će imati 60 članova, od čega će njih 25 birati navijači na neposrednim izborima, a ostalih 35 ići će iz kvote predsjednika Barišića.

Uoči derbija u Maksimiru su očito odlučili kako im ne trebaju previranja u upravljačkim strukturama kluba te je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora jednoglasno prihvaćen prijedlog novog Statuta kluba.

Prema njemu, navijači bi napokon trebali dobiti ono što već godinama žele - pravo neposrednog biranja članova u Skupštinu.

Nešto poslije 14 sati, članovi Dinamova Izvršnog odbora počeli su pristizati na Maksimir. Predstavnici navijača, Dubravko Skender i Ivan Nauković, došli su među prvima.

Na dnevnom redu samo jedna, i to najvažnija točka - izgled novog statuta, oko kojeg se koplja intenzivno lome već više od godinu dana. Nakon otprilike dva sata, s Maksimira je pušten bijeli dim.
Kako smo doznali, dogovoreno je slijedeće:

Prema novom Dinamovu statutu, Skupština će imati 60 članova, od čega će njih 25 birati navijači na neposrednim izborima, a ostalih 35 ići će iz kvote predsjednika Barišića.

Imenovat će ih Izvršni odbor na temelju kandidatura, odnosno, prema već dosadašnjem sistemu. Predstavnici navijača, Nauković i Skender, zanimljivo, nisu se zaustavljali pored nas ni nakon sjednice. Iz kluba samo šturo priopćenje.

PRIOPĆENJE GNK DINAMO:

"U petak 15. prosinca održana je još jedna sjednica Izvršnog odbora. Na sjednici je jednoglasno prihvaćen prijedlog novog Statuta te su usuglašene ostale točke dnevnog reda predstojeće Skupštine. Izvanredna sjednica Skupštine kluba održat će se 21. prosinca ove godine."

Dakle, Dan D za Dinamo je sljedeći četvrtak, kada ovu odluku Izvršnog odbora Skupština tek mora potvrditi. A potencijalna previranja na Dinamovim skupštinama dio su uobičajenog dnevnog reda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider