Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemaju izbora

Izraelski klubovi poslali zahtjev UEFA-i za odgađanje utakmica: “Ovo je najmanje što može napraviti“

U europskim natjecanjima natječu se dva izraelska kluba koji zbog situacije u svojoj zemlji traže odgodu utakmica.

Aleksander Čeferin (Foto: Afp)

Ne stišava se situacija na Bliskom istoku između Izraela i Palestine. Zbog toga su izraelski klubovi Maccabi Tel Aviv i Maccabi Haifa zatražili od UEFA-e odgodu igranja predstojećih europskih utakmica zbog sigurnosnih problema koji bi uslijedili ukoliko se zakazane utakmice odigraju.

Maccabi Tel Aviv natječe se u Konferencijskoj ligi te mu ondje predstoji utakmica protiv Zoryje Luganjsk, momčadi iz Ukrajine koja svakako može suosjećati s problemima koji su zadesili momčad iz Tel Aviva.

Zlatko Dalić o nastavku Vatrenih na kvalifikacijama Nova imena i novi sustav za sljedeće okupljanje? "Dalić će posegnuti za novim centarforom - netko Mandžina stila" divider

Izraelska momčad trenutno je treća u skupini B Konferencijske lige, dok se u domaćem prvenstvu nalazi na čelu tablice.

Maccabi Haifa pak bi sljedeću utakmicu trebala odigrati u gostima kod Villarreala u sklopu trećeg kola skupine F Europske lige.

"Pokrenuli smo zahtjev za odgađanjem utakmica zbog rata koji trenutno traje u Izraelu. Ovo je najmanje što UEFA može napraviti za nas u ovom trenutku, u ovim teškim vremenima, kada su mnogi naši ljudi na bojnom polju", navodi se u priopćenju iza kojeg u potpisu zajedno stoje Maccabi Tel Aviv i Maccabi Haifa.

Hrvatska U-21 reprezentacija Mladi Vatreni zabili fenjerašu po jedan u svakom poluvremenu za drugu pobjedu u kvalifikacijama divider

UEFA još nije donijela odluku što će učiniti s izraelskim klubovima, no ukoliko im se zahtjev ispuni gusti ritam europskih liga postat će još gušći. Termina u kojima bi se eventualno odgođene utakmice odigrale vrlo je malo, a u susret Maccabijima trebali bi izaći nacionalni savezi te im prilagoditi svoja natjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider