Vezni igrač Dinama i mlade hrvatske reprezentacije, 22-godišnji Ivan Šunjić karijeru će nastaviti u Engleskoj, točnije u Birmingham Cityju. No njegov novi klub ne igra Premierligu, već Championship u kojem ćemo ove sezone gledati i Filipa Krovinovića u West Bromwichu, koji je preuzeo Slaven Bilić.

Zanimanje ovog engleskog kluba traje već neko vrijeme, a engleski su mediji pisali kako ga želi još jedan drugoligaš, Leeds United.

Mladi nogometaš već danas putuje na Otok, a Dinamo će za Šunjića dobiti sedam milijuna eura te 30 posto od budućeg transfera. Upravo je ovaj postotak od budućeg transfera možebitni jack pot s kojim bi ovaj transfer postao još unosniji za Modre. Šunjić bi pak trebao zarađivati oko milijun eura godišnje.

Nakon što se zakomplicirao transfer Danija Olma, od kojeg su na Maksimiru očekivali velik novac, Dinamo će ipak zaraditi u ovoj fazi prijelaznog roka.

U klubu su procijenili kako je sada najbolje vrijeme za prodaju jednog od svojih najboljih igrača prošle sezone. Na toj poziciji je i kapetan Arijan Ademi, koji je očito odlučio kako neće napuštati Dinamo. Tu su i Nikola Moro i Marko Gjira. Kako su nam rekli u klubu, odlazak je bio i želja samog Šunjića.

Šunjić je karijeru započeo u trećeligašu NK Špansko, a tamo su ga primijetili skauti NK Zagreba. Potom je prešao u mlađe kategorije Dinama, a onda kreće seljakanje s Maksimira u Lokomotivu. Ova dva kluba su napravila čak četiri transfera s ovim igračem u posljednjih nekoliko godina, dva u jednom smjeru i dva u drugom.