Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva crvena u istoj minuti

Iznenađenje u Europskoj ligi: Klub iz Gibraltara prošao dalje

Odigrana je prva od sedam uzvratnih utakmica preliminarne runde Europske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici preliminarne runde Europske lige je St Josephs, predstavnik Gibraltara, pobijedio Prištinu s 2:0 i s ukupnim rezultatom od 3:1 izborio prolaz u prvo pretkolo ovog natjecanja.

Preliminarna runda sastoji se od sedam parova, prve utakmice odigrane su prošlog četvrtka, a ovog utorka na programu je bio i prvi od uzvrata.

Klub iz glavnog grada Kosova bio je favorit za prolaz unatoč rezultatu 1:1 iz prvog susreta. Trebala im je pobjeda u Gibraltaru ili neki od remija s golovima (2:2, 3:3...).

Međutim, nakon što su prvom poluvremenu nije bilo golova, došlo je do nervoze u redovima Kosovara koja je eskalirala početkom drugog dijela, u 48. minuti. Prvo je Leotrim Bekteshi isključen zbog drugog žutog kartona, a zatim je izravni crveni dobio Armend Daliku.

S dvojicom igrača manje Kosovari nisu imali šanse, bilo je pitanje trenutka kad će domaćini postići pogodak.

To se dogodilo u 73. minuti kada je poentirao Federico Villar, a sedam minuta kasnije je Juanfri zapečatio sudbinu Prištine.

Za nagradu stižu Rangersi

Duboko u sudačkoj nadoknadi, u posljednjim trenucima utakmice, izravni crveni dobio je domaći igrač Ezequiel Rojas, ali više nije bilo vremena za nekakvu promjenu rezultata.

St Josephs je zasluženo prošao i izborio pravi spektakl: u prvom pretkolu čeka ih škotski velikan Rangers. Prva utakmica igra se u Gibraltaru 11. srpnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Glasgowu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider