Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE SVE U VELIČINI

Iznenadit ćete se koji klub Premier lige ima najveću, a koji najmanju cijenu godišnje ulaznice

Svi klubovi engleske Premier lige u prodaju su pustili godišnje ulaznice za novu sezonu.

Arsenal vs. West Ham (Foto: Afp)

Engleska Premier liga svakako je već godinama najatraktivije i najpraćenije ligaško nogometno natjecanje na svijetu. Osim ogromnog broja ljudi koji prate prijenose, također je velik broj onih koji isto prate uživo sa stadiona. Zapravo, isti su u jednom velikom postotku do posljednjeg mjesta popunjeni.

Dio gledatelja čine oni najvjerniji navijači, vlasnici vrijednog dokumenta koji se naziva godišnja ili sezonska ulaznica. Ona nije jeftina, a zanimljivo je kako se razlikuje od kluba do kluba. Zbog toga je također zanimljivo cijene istih usporediti.

Iznenadit ćete se

Instagram stranici ftbl prikupila je podatke o cijenima u svim klubovima, ali prije svega da bi usporedili cijenu koju je potrebno izdvojiti za ovu sezonu s onom prošlom.

Tako možemo vidjeti da je ukupno deset klubova povisilo cijenu, a u najvećem postotku, ali i iznosu to je napravila Aston Villa. Devet klubova ostavili su istu cijenu, a samo jedni su istu pojeftinili.

West Ham napravio suprotno od većine

Radi se o West Ham Unitedu, koje se na londonskom Olimpijskom stadionu moglo gledati za 320 funti, a sad je ta cijena spuštena na 299, što je i najniža cijena u cijeloj ligi. Ovo nas ne treba čuditi, budući da West Ham od dolaska na spomenuti stadion rijetko kada uspijeva u potpunosti napuniti tribine, što na legendarnom Upton Parku nije bilo problem.

Čekičari su tako bili i ostali klub s najjeftinijom godišnjom ulaznicom, ali su podosta pobjegli drugom najjeftinijem. To je, vjerovali ili ne, Manchester City. Osvajače četiri od pet posljednjih titula i dalje se može na Etihadu gledati puno jeftinije nego druge momčadi na njihovim stadionima.

Što se tiče najskupljih, uvjerljivo se najviše mora izdvojit da biste bili stalan posjetitelj Emiratesa. Arsenalova godišnja ulaznica sad košta 927 funti. Ukratko, umjesto te cijene možete kupiti pretplatu na West Ham i City, a ostat će vam još 278 funti.

Mi smo se potrudili ispod teksta sve cijene poslagati od najviše prema najnižoj pa usporediti. Iznenadit ćete se, u to smo sigurni.

Cijene godišnjih ulaznica klubova Premier lige

1. Arsenal 927 £
2. Tottenham 870 £
3. Chelsea 750 £
4. Liverpool 685 £
5. Newcastle United 600 £
6. Wolverhampton 590 £
7. Bournemouth 550 £
8. Brighton 545 £
9. Manchester United 532 £
10. Aston Villa 531 £
11. Crystal Palace 520 £
12. Everton 465 £
13. Brentford 419 £
14. Southampton 399 £
15. Fulham 385 £
Nottingham Forest 385 £
Leicester 385 £
18. Leeds 384 £
19. Manchester City 350 £
20. West Ham United 299 £

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider