Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U nemilosti izbornika?

Iznenadit će vas koji je Englez ove sezone sudjelovao u najviše golova, a Southgate ga je izostavio iz reprezentacije

U strašnoj konkurenciji za mjesto u engleskoj nogometnoj reprezentaciji neka jaka imena moraju ostati izvan stroja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerojatno nećemo pogriješiti ako zaključimo da konkurencija za mjesto u nogometnoj reprezentaciji Engleske nikad nije bila ovako jaka i žestoka kao danas. 

Neki će naravno reći da nije najjača, s čim se možemo složiti, no kod tih jačih generacija se većinom znalo tko je unutra, a tko ne. Ovog puta se kvaliteta tako raspodijelila da neke zvijezde Premier lige moraju ostati kod kuće u vrijeme reprezentativnih akcija.

Ovog puta je Gareth Southgate odabrao 26 igrača, no ponovno će biti nezadovoljnih, ali i onih koje čisti statistički podaci tamo apsolutno svrstavaju.

Ovog puta tako na popisu nema igrača koji je od svih Engleza ove sezone sudjelovao u najviše golova. To je James Maddison. Desetka Leicestera ove je sezone odigrala 53 utakmice u svim natjecanjima, upisavši 18 pogodaka i 12 asistencija.

Time je Maddison individualno nadmašio također sjajnu prošlu sezonu, u kojoj je osvojio FA Cup, uz borbu za mjesto u Ligi prvaka, ali unatoč tome nije se našao niti na preliminarnom popisu od 33 igrača za nastup na Europskom prvenstvu.

Kako navodi Instagram stranica FTBL, Maddison je upisao ukupno 17 sudjelovanja u golu više od Connora Gallaghera, koji je dobio poziv.

Možemo pretpostaviti da je Maddisona koštala loša ligaška sezona njegovog kluba, no on za to nije niti najmanje kriv. Leicester je jednostavno primao previše golova, a to napad, koji je on sjajno predvodio, nije uspio anulirati. 

Ovaj 25-godišnjak do sada je upisao tek jedan nastup za Gordi albion, daleko premalo za nekoga njegove kvalitete, brojki i performansi na terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider