Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nakon tri godine

Izet Hajrović napustio Dinamo i odmah potpisao za novi klub

Njegovim pogotkom i otvorena europska sezona koja je zaključena povijesnim plasmanom u osminu finala Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izet Hajrović više nije igrač Dinama. Povremeni reprezentativac BiH napustio je Maksimir i potpisao za grčkog prvoligaša Ari iz Soluna..

Hajrović je u Dinamo proveo tri godine, a ovako se Dinamo oprostio od njega:

''Donedavni je maksimirski vezist u Dinamo stigao u siječnju 2018. godine, a u plavom dresu osvojio je četiri naslova prvaka Hrvatske, dva trofeja pobjednika Hrvatskog kupa i jedan superkup. Odigrao je 87 službenih utakmica, a pritom je postigao 14 golova. Igrao je u Ligi prvaka i Europa ligi s Dinamom, a izdvojit ćemo fantastičnu sezonu 2018/19. kada je sa svojim suigračima izborio povijesno proljeće u Europi.

gol expired VIDEO Ovo je ključan potez švicarskog golmana, zavarao Mbappea i izbacio Francuze divider

Upravo je njegovim pogotkom i otvorena europska sezona koja je zaključena povijesnim plasmanom u osminu finala Europa lige. U pobjedi protiv Hapoela iz Beer Sheve s 5:0 Hajrović je volejem ljevicom iz okreta od 180 stupnjeva efektno zakucao loptu u bliži donji kut za 1:0, da bi kasnije izravno sudjelovao kod još dva gola za najavu velike sezone.

Zabio je kasnije i u uzvratu, u nastavku sezone bio dvostruki strijelac u velikoj pobjedi protiv Fenerbahçea u Zagrebu s 4:1 na otvaranju grupne faze natjecanja, zatresao mrežu Anderlechtu u Bruxellesu s bijele točke... Tko zna, da mu je, uz sjajnu teledirigiranu asistenciju Mislavu Oršiću za izjednačenje protiv Younga Boysa u Bernu, „fortuna“ bila barem malo naklonjena, plavi su već tada mogli završiti i u Ligi prvaka. No, i u Bernu, a potom i u uzvratu u Zagrebu Hajrović je pogodio – gredu. Njegova uloga, a naposljetku i asistencija Emiru Dilaveru iz slobodnog udarca za vodstvo 2:0 protiv Viktorije iz Plzeňa povukli su plave prema konačnoj pobjedi i plasmanu u osminu finala Europa lige.

gol expired Englezi dominirali protiv Njemačke i prošli u četvrtfinale Eura na svom terenu divider

Na domaćoj sceni, između ostalih, pamtimo i vodeći gol u pobjedi protiv Hajduka s 3:1 na zatvaranju sezone i proslavi naslova prvaka 2019. godine. Pamtimo i vodeći gol u pobjedi protiv Rijeke s 3:0 u polufinalu Kupa na putu do osvajanja pokala. Gol Rudešu „škaricama“ s vrha peterca između četvorice braniča, efektan pogodak Slavenu Belupu s 25 metara u bliže rašlje, samo neke sekvence koje ćemo pamtiti iz Hajrovićeve sjajne maksimirske epizode.

Izete, hvala na puno lijepih trenutaka tijekom boravka u Dinamu'', napisao je Dinamo na službenoj stranici.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider