Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
engelzi idu dalje

Englezi dominirali protiv Njemačke i prošli u četvrtfinale Eura na svom terenu

Velika pobjeda Engleske na Euru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometna reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale europskog prvenstva nakon što je u Londonu pobijedila Njemačku sa 2:0 (0:0).

Domaćin je poveo u 75. minuti golom Raheema Sterlinga kojem je to bio treći gol na prvenstvu, a pobjedu Engleza potvrdio je Harry Kane golom u 86. minuti. Bila je to prva pobjeda "Gordog Albiona" protiv "Efa" na Wembleyju u posljednjih osam međusobnih susreta.

Englezi su tek po drugi puta u povijesti izbacili Nijemce u nokaut-fazi, te se osvetili za poraz na Wembleyu nakon penala u polufinalu EURA 1996, kada je kazneni udarac promašio upravo engleski izbornik Southgate. Engleska je degenzivno odigrala perfektnu utakmicu, a Gordi Albion ni četvrtu utakmicu na ovom EURU ne prima pogodak. Njemačka je unijela premalo rizika u ovu utakmicu, a njihova obrana je funkcionirala do 75. minute, kada je uslijedio gol engleskog junaka Sterlinga.

Prvo poluvrijeme osim borbenosti i mnoštva prekršaja nije donijelo dobar nogomet jer su obje momčadi taktički stajale dobro na terenu, ne omogućivši gotovo nikakve šanse za gol.

Englezi su prvi zaprijetili dalekometnim udarcem Sterlinga u 16. minuti, kojeg je obranio Neuer, da bi u 32. minuti udarac Wernera iskosa s lijeve strane obranio engleski vratar Pickford.

U 45. minuti u velikoj šansi se nenadano našao Kane, ali je oklijevao i loptu je očistio njemački branič Hummels.

Drugo poluvrijeme započelo je opasnim udarcem Havertza, kojeg je ispod grede izvadio Pickford. Utakmica se onda pretvorila u "živu dosadu" sve do 75. minuti kada su Englezi poveli. Sterling je započeo filigransku akciju i završio je pravovremenim utrčavanjem na dodavanje Shawa, uslijedio je precizan udarac u padu i po prvi puta je njemačka obrana bila izigrana.

U 81. minuti pogriješio je Sterling na sredini igrališta, Havertz proigrao Muellera, koji je išao sam na Pickforda, ali je napadač Bayerna poslao loptu tik pored vratnice.

Kazna je uslijedila pet minuta kasnije, Shaw je oduzeo loptu, proigrao Grealisha, a mladi napadač Aston Ville pronalazi Kanea u petercu Nijemaca. Najbolji strijelac Engleza glavom je postigao svoj prvi gol na EURU, gol koji je poslao Njemačku kući, a izbornika Joachima Loewa skinuo s klupe Elfa.

Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg ogleda između Švedske i Ukrajine.

Nakon što je na posljednja dva EP-a stigla do polufinala, a 2008. bila druga, Njemačka se ovog puta oprašta već u osmini finala.Bila je to i posljednja utakmica Joachima Loewa na klupi "Elfa" jer će ga nakon ovog EURO-a naslijediti Hansi Flick.Loew je vodio njemačku vrstu od 2006. godine osvojivši svjetski naslov 2014. godine, te treće mjesto 2010. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider