Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Livnjaku nagrada iz Duvna

Izborniku Daliću uručeno priznanje počasnog građanina Tomislavgrada

Zlatko Dalić postao je počasni građanin Tomislavgrada.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću u četvrtak je u Tomislavgradu uručeno priznanje počasnog građanina jer je "svojim djelovanjem i postupcima pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država" i povezao Hrvate diljem svijeta.

Općinsko vijeće Tomislavgrada ranije je podržalo prijedlog Matice hrvatske Tomislavgrad da se Dalića proglasi počasnim građaninom.

Superkup Sezona kreće uskoro - spektaklom na Maksimiru: Dinamo objavio cijene ulaznica za Superkup divider

Naveli su kako mu se priznanje dodjeljuje zbog sportskih uspjeha, ali i zbog toga jer je "kao nogometni trener svojim djelovanjem i postupcima pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država, odnosno Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, povezujući sve Hrvate po cijelom svijetu."

"Učinili ste me sretnim i ponosnim kao što naša reprezentacija čini sve nas sretnim i ponosnim. Ono na čemu taj uspjeh počiva su vrijednosti hrvatskih ljudi i hrvatskoga naroda, a to je ljubav poštovanje, domoljublje, vjera i zajedništvo koje nam je svima potrebno", rekao je Dalić nakon što mu je načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić uručio priznanje.

Mario Ćuže Zrinjski preduhitrio Rijeku i doveo veliko pojačanje, Mostarci spremni za početak europskog puta divider

Dodao je kako poruke zajedništva šalje hrvatska reprezentacija

"Želim da svi skupa potenciramo zajedništvo, ljubav, vjeru, našu domovinu i da imamo uspjeha kao i do sada", dodao je.

Pri tome se hrvatski izbornik našalio kako je među rijetkima koji su postali počasni građani njegova rodnog Livna i Tomislavgrada, dviju sredina koje su kroz povijest imale antagonizme.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider