Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
"Ovaj posao je nemoguć"

Engleski izbornik zavapio uoči utakmice odluke s Hrvatskom: Ono što je Hrvatima normalno, njemu je nezamislivo

Engleski izbornik progovorio je o problemima koji često ne muče njegove kolege, no smatra da je njihov pristup ipak ispravan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik nogometne reprezentacije Engleske do 21 godine Aidy Boothroyd nazvao je svoj posao "potpuno nemogućim" govoreći uoči odlučujuće utakmice u skupini D Europskog prvenstva protiv Hrvatske u Kopru, koja je na rasporedu večeras od 18 sati.

"Znam da se za poziciju izbornika seniorske reprezentacije Engleske kaže da je nemoguć posao; mislim da je biti izbornikom Engleske U-21 potpuno nemoguć posao. To kažem zbog količine igrača koje bi trebali pripremiti za seniorsku momčad, a pritom se od nas očekuje da pobjeđujemo", rekao je Boothroyd uoči dvoboja s Hrvatskom u kojem Englezima za plasman u četvrtfinale treba pobjeda uz poraz Švicarske od Portugala.

Englezi su u prvom dvoboju iznenađujuće poraženi od Švicarske (0:1), a potom su izgubili i od Portugala (0:2), koji je jednom nogom već u četvrtfinalu.

"Postoji razlog zbog kojeg 37 godina nismo osvojili ovo natjecanje "

"Postoji razlog zbog kojeg 37 godina nismo osvojili ovo natjecanje i nismo napredovali onako kako smo očekivali. Djelomično je to zbog toga što je naš glavni cilj pripremiti igrače za Garetha (Southgatea) i to smo učinili", istaknuo je engleski izbornik čija je momčad oslabljena zbog toga što je nekolicina vodećih igrača ove generacije angažirana u seniorskoj izabranoj vrsti za kvalifikacijske dvoboje za Svjetsko prvenstvo 2022.

gol expired Jedan rezultat dodatno zakuhao situaciju: U hrvatskoj skupini već je sad drama, a ono najluđe tek slijedi divider

Gareth Southgate Boothroydu je oteo Masona Mounta, Phila Fodena i Judea Bellinghama.

S druge strane, zanimljiv je slučaj Trenta Alexander-Arnolda. Sjajni bek Liverpoola ispao je s popisa A-reprezentacije, a iako ima pravo nastupa na ovom prvenstvu, Boothroyd je otkrio da nije ni razmišljao o tome da ga pozove. 

Ustvrdio je da se igrač ne bi trebao vraćati na nižu razinu jednom kada postane senior. Takva praksa Engleza pokrenula je određene polemike u tamošnjoj javnosti, pa je tako The Telegraph u svojoj priči o toj tematici istaknuo Juana Matu, igrača koji je debitirao za seniore Španjolske 2009, a dvije godine kasnije osvojio je U-21 Euro.

Hrvatski pristup potpuno je drugačiji

Dobar primjer za usporedbu je i Hrvatska. Svjedoci smo da se već godinama igrači iz seniorske konkurencije "spuštaju" u mlađe kategorije radi velikih natjecanja.

gol expired Dalić otvorio dušu: "Očekivao sam više od igrača koji su startali, nisam mislio uvoditi ni Modrića ni Perišića" divider

U trenutačnom sastavu Domagoj Bradarić već je, i to vrlo dobro, igrao za seniore. Na vrata A-sastava Vatrenih kuca i kapetan Nikola Moro, koji bi po mnogima već sad bio najbolja alternativa za prvog zadnjeg veznog Marcela Brozovića.

No Boythrood nema taj luksuz. Evo što je rekao o tome.

"Možete li zamisliti trenera pričuvne momčadi kako od trenera prve momčadi traži najbolje igrače kako bi s njima osvojio ligu za pričuve? To se ne može dogoditi. Moj posao nije da tražim Judea, Phila ili Masona. Seniorska momčad je najvažnija i tako će uvijek biti. Kad bismo mi držali igrače ovdje, onda bi to bila sustavna pogreška", zaključio je Boothroyd.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider