Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
atmosfera je sjajna

Pogledajte kako je bilo na otvorenom treningu hrvatske reprezentacije u Rovinju

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je i drugi dan prve faze priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja s prvim dijelom priprema u Rovinju ususret Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Izabranici Zlatka Dalića odradili su dva treninga u nedjelju, a iz kampa Vatrenih s novim se vijestima oko reprezentacije javio reporter Nove TV Milan Stjelja.

Podsjetimo, trojica finalista Lige prvaka (Modrić, Kovačić i Lovren), te mladi stoper Duje Ćaleta-Car kojem tek ovaj vikend završava austrijsko prvenstvo, priključit će se reprezentaciji do srijede, najkasnije četvrtka. Podsjetimo, Modrić i Kovačić u subotu su po treći uzastopni put podigli trofej pobjednika Lige prvaka, nakon što su Lovrenov Liverpool savladali s 3:1.

Na pripreme u Rovinj izbornik Dalić ukupno je pozvao 24 nogometaša. Do 4. lipnja FIFA-i mora prijaviti njih 23-icu, a trebao bi otpasti netko od stopera kojih je na popisu pet. Dalića brine stanje Vedrana Ćorluke, no pretpostavlja se kako je dokapetan siguran uz Lovrena i Vidu. Za to jedno mjesto borit će se Matej Mitrović i spomenuti Ćaleta-Car.

Do prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, one između Hrvatske i Nigerije, ostalo je još točno tri tjedna.

U Istri će reprezentacija trenirati do 1. lipnja, a dan kasnije Vatreni će iz Pule letjeti u Liverpool gdje ih u nedjelju 3. lipnja očekuje ogled protiv Brazila. Iste večeri reprezentacija se vraća u Hrvatsku, a nastavak priprema bit će u Rijeci.

Na Rujevici će imati četiri treninga u tri dana, a 7. lipnja putuju u Osijek gdje će 8. lipnja igrati protiv Senegala posljednju pripremnu utakmicu prije početka SP-a. Reprezentacija u Rusiju putuje 11. lipnja.

Popis 24 igrača za pripreme za Svjetsko prvenstvo

VRATARI: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo)

OBRAMBENI: Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Bešiktaš), Ivan Strinić (Sampdoria), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Josip Pivarić (Dynamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Filip Bradarić (Rijeka)

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Juventus), Ivan Perišić (Inter), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Marko Pjaca (Schalke), Ante Rebić (Eintracht)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider