Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Bliži se SP

Iz Katara stižu zabrinjavajuće fotografije, pogledajte gdje žele smjestiti tisuće navijača

Prva utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru igra se već 20. studenog.

Navijačka naselja u Kataru (Foto: Twitter/Ian Herbert/Screenshot)

Za samo dva mjeseca počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, prva se utakmica igra, već 20. studenog, ali stvari ne izgledaju obećavajuće za navijače koji stižu u velikom broju.

Tamošnji organizatori imaju velikih problema sa smještajnim kapacitetima, a tom su problemu pokušali doskočiti izgradnjom navijačkih naselja. Pripremili su tako navijačka naselja, s kontejnerima, ali i šatorima koji bi trebali ugostiti nekoliko tisuća navijača.

No čini se kako radovi opasno kasne. Engleski novinar Ian Herbert posjetio je  lokacije, na kojima se nalaze navijačka naselja, i ostao šokiran njihovim izgledom.

Naselja se tek grade, a navodno bi šatorska naselja u ponudi trebali imati kućice s hranom, dok će konzumacija alkohola biti strogo zabranjena. Također, navijači bi na raspolaganju trebali imati bazen i teretanu, a nedaleko se nalazi i obližnja plaža.

Euro 2024. UEFA potvrdila proceduru ždrijeba kvalifikacija za Euro 2024., Vatreni se nalaze u dobitnoj poziciji divider

Za noćenje u kontejnerima navijači moraju dati 200 eura, dok je noćenje u šatorima duplo skuplje, odnosno 400 eura.

Prvi protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu je Maroko, utakmica se igra 23. studenog, četiri dana kasnije igraju protiv Kanade, a treći susret u grupi F Hrvatske igra protiv Belgije 1. prosinca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider