Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
igrači ljuti i nesretni

Iz Bayerna žestoko opleli po Löwu, uključio se i Kovač: U Njemačkoj plamti sukob

Löw je povukao odlučan potez i razljutio čelnike Bayerna, koji već neko vrijeme baš i nisu u dobrim odnosima sa Savezom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Njemačke Joachim Löw šokirao je u utorak javnost objavivši da stoperi Jerome Boateng (30), Mats Hummels (30) i napadač Thomas Müller (29) nisu više u njegovim planovima za reprezentaciju.

"Godina 2019. novi je početak za njemačku reprezentaciju. Zahvaljujem Matsu, Jeromeu i Thomasu za uspješne godine koje smo zajedno proveli. Došlo je vrijeme da se postavi novi kurs i da reprezentacija dobije novi izgled. Uvjeren sam da je to ispravan potez'', objasnio je svoju odluku Löw.

Na reakciju Bayerna nije trebalo dugo čekati. Bavarski klub već otprije nije u dobrim odnosima sa Savezom (DFB-om), pa ne čudi ovako promptna reakcija. Bayernovi šefovi Rummenigge i Hoeness rado opletu po reprezentaciji i Savezu - primjerice, nakon debakla na SP-u poručili su da je DFB ''pun amatera''.

"Inače ne komentiramo sportske odluke izbornika, popis reprezentativaca odgovornost je samo Joachima Löwa. Međutim, mislimo da su tajming i okolnosti ove objave upitne. Iritira nas činjenica da su igrači i javnost informirani tri mjeseca nakon zadnje utakmice reprezentacije, a netom uoči bitnih utakmica protiv Wolfsburga i Liverpoola'', poručili su iz Bayerna priopćenjem za javnost.

Kovač se nada da će Löwova odluka motivirati igrače

Kritikama se pridružio i trener Niko Kovač, koji je razočaran Löwovim potezom.

"Mislim da nije u redu igrače stare 29 i 30 godina označiti kao 'staro željezo'", rekao je hrvatski trener i dodao da se nada da će ovo motivirati njegove igrače u predstojećim utakmicama.

Na društvenim mrežama oglasili su se i igrači, nesretni i tužni što se na ovakav način opraštaju od reprezentacije.

"Izbornik je donio sportsku odluku koju ne dovodim u pitanje. Ali što više razmišljam o tome, više sam ljut zbog načina na koji se ovo dogodilo. Mats, Jerome i ja još uvijek smo sposobni igrati nogomet na najvišoj međunarodnoj razini. Nemam nikakvo razumijevanje za ovu odluku koja bi trebala biti konačna", rekao je Müller u videu na Instagramu.

Igrači ljuti na izbornika

Müller je u dresu reprezentacije upisao 100 nastupa i postigao 38 golova. Boateng ima 76, a Hummers 70 nastupa u dresu Elfa. Boateng, Hummels i Müller godinama su bili standardni reprezentativci i kostur momčadi koja je 2014. osvojila naslov svjetskih prvaka.

"Prošli smo dug, intenzivan i većinom uspješan put u reprezentaciji, međutim ova odluka i način na koji je prezentirana ne pokazuje poštovanje", dodao je Müller.

Napadač Bayerna na svjetskim prvenstvima (2010., 2014., 2018.) zabio je 10 golova, pri čemu je pet golova zabio na Svjetskom prvenstvu 2010., na kojem je bio najbolji strijelac prvenstva zajedno sa Diegom Forlánom, Wesleyjem Sneijderom i Davidom Villom.

"Uvijek sam bio ponosan na to što nosim dres njemačke reprezentacije i uvijek sam davao sve od sebe. Bilo je to nevjerojatno putovanje. Ljudi znaju da sam borac. Ja ću gledati prema naprijed," poručio je Muller.

Njemačka je u kvalifikacijama za Euro 2020. u skupini C s Nizozemskom, Sjevernom Irskom, Estonijom i Bjelorusijom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider