Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uvjeren u uspjeh

Ivica Olić za Dnevnik Nove TV o Perišiću u Bayernu: ''Mislim da je napravio transfer života''

Danas je i službeno. Ivan Perišić novi je igrač Bayerna. Na dovođenje Perišića Bavarci su se odlučili nakon što je zbog ozljede propao transfer Sanea, a Omišanin će biti deveti hrvatski igrač u povijesti Bayerna. O njegovom angažmanu u bavarskom velikanu razgovarali smo s još jednim bivšim igračem Bajerna - Ivicom Olićem.

Ivan Perišić (GOL.hr)

Pet milijuna eura Bayern je platio Interu za jednogodišnju posudbu, a još 20 milijuna Talijani će dobiti sljedećeg ljeta, kada će Nijemci morati realizirati transfer. Tako se 30-godišnji hrvatski reprezentativac vraća u Bundesligu nakon četiri godine i odlaska iz Wolfsburga.

''Svi znaju da je Bayern velik klub, za mene među pet najboljih na svijetu. Kada te takav klub pozove, ne možeš odbiti. Obećavam da ću svakog dana davati sve od sebe kako bismo osvojili puno trofeja", kazao je Perišić.

A baš je u Bundesligi, s Borussijom i Woflsburgom i osvojio klupske trofeje. Dovođenje Hrvatskog krila u Bayern, nakon što se ozlijedio Sane te propao njegov transfer, nije iznenadilo bivšeg Bavarca, Ivicu Olića.

"Otvorila se varijanta dovođenja za Ivana koji je već dugo bio želja trenera Kovača, s obzirom da ga Niko dobro poznaje još iz reprezentacije i da ga iznimno cijeni kao igrača. Mislim da je na sami transfer dosta utjecalo i njegovo stanje u Interu. Ja mislim da u ovom trenutku Bayern i Inter ne mogu stati u istu rečenicu, bez obzira što Inter ima dugu tradiciju, ali Bayern je u ovom trenutku ispred Intera i mislim da je Ivan za sebe napravio transfer života, transfer karijere", izjavio je Ivica Olić za Dnevnik Nove TV.

Bavarski gigant sedmi je klub u Perišićevoj karijeri, a transferu je sigurno pomoglo i njegovo dobro poznavanje Bundeslige u kojoj je proveo četiri godine prije odlaska u Italiju. Navijači Bayerna nisu bili oduševljeni kada su čuli da se klub s uvijek velikim ambicijama, pojačao igračem koji je navršio 30 godina. Niko Kovač, koji je Ivana trenirao u reprezentaciji, jasno je rekao što misli o takvim prozivkama.

Ivan Perišić (Foto: Anke Waelischmiller/DPA/PIXSELL Legendarni Matthäus o dolasku Perišića: ''Dobar transfer za Bayern, ali…'' divider

"Vaša pitanja nisu na mjestu. Govorite o njemu kao o lošem igraču, a on to nije. Stefan Effenberg je s 30 godina stigao u klub i donio Bayernu Ligu prvaka. Moramo prestati gledati na godine igrača i više se koncentrirati na ono što donose momčadi", poručio je Kovač.

S tim se slaže i Ivica Olić.

"Što se tiče njegovih godina, ja bi rekao da je ušao u najbolje igračke godine i da je zapravo sada i kao igrač i kao čovjek sazrio. Siguran sam da će vrlo brzo pokazati te svoje kvalitete i da će Bayernovi navijači, a i svi mediji se vrlo brzo uvjeriti o kakvom se igraču radi", rekao je Olić.

A radi se o igraču koji je iznimno dragocjen i reprezentaciji pa njegov transfer u Bayern dodatno veseli Olića i kao člana stručnog stožera izbornika Zlatka Dalića. Bivši igrač Bayerna ne otklanja mogućnost da do kraja prijelaznog roka još neki Hrvat završi kod Bavaraca.

"Moguće je sigurno da u sljedećih nekoliko dana vidimo još neko novo ime, ali da li će to biti Mandžukić ili Rebić, to ćemo vidjeti", rezonirao je bivši hrvatski reprezentativac.

Niko Kovač nije imao laku sezonu u Bayernu. Konstantna izloženost kritikama te nabacivnje raznim imenima koji će ga naslijediti ipak ga nisu poljuljali te je uzeo dvostruku krunu. Olić zato očekuje novi iskorak za bivšeg Hrvatskog izbornika.

"Nadam se da je s tim svojim rezultatom zaslužio respekt i da će on u ovoj godini pokazati i napraviti još bolji rezultat, a tu prije svega mislim na Ligu prvaka."

A koliko će mu točno Hrvata u tome pomoći, znat ćemo za nešto više od dva tjedna kada završava prijelazni rok.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider