Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OČEKIVALI SU TEŽAK POSAO

Ivanušec i Oršić složni: "Morali smo se povući, ali znali smo da će doći naša prilika

Dinamovi krilni napadači presretni su ulaskom u grupnu fazu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Puno teže nego što se na poluvremenu činilo je Dinamo došao do pobjede nad Bodo/Glimtom, čime su osigurali svoje mjesto u grupnoj fazi UEFA Lige prvaka.

gol expired Norveški mediji potpuno šokirani, tuguju za propuštenom prilikom, jednog igrača posebno izdvojili divider

Ipak, nakon pada u drugom dijelu i povratka norveške momčadi, Dinamo je pred kraj produžetaka, kad su već mnogi razmišljali o kaznenim udarcima, riješio utakmicu i lišio se drame koju bi izvođenje "penala" donijelo.

Ivanušec otkrio da je povlačenje bilo taktičko

Zadovoljstvo je nemjerljivo, što se moglo vidjeti i kroz izjavu prezadovoljnog Luke Ivanušeca, koji se danas nije upisao u listu strijelaca, a koju je dao za HRT.

"Teška utakmica, oni su tehnički i taktički jako dobra ekipa. Ne boje se igrati, vole držati loptu u nogama i teško je bilo to pokrivati. Ali stvarno smo se bacali na glavu, trčali i mislim da smo zasluženo prošli dalje", rekao je Ivanušec, dodavši nešto o padu u drugom dijelu:

"Jednostavno su oni tako dobra ekipa koja uvijek traži zadnjeg veznog. Ako ga ne nađu stoper ulazi u igru, a to je onda teško pokrivati. Morali smo se povući, to se dogodilo taktički. Ali, igrali smo za Ligu prvaka, morali smo odigrati defenzivno, a defenzivno je stvar volje. Tu smo izvukli svu snagu. Drago mi je da nam je iz kontre nagrađen sav trud."

Oršić je ponovno zabio

Prvi pogodak na utakmici postigao je Mislav Oršić i to nakon što se sjajno snašao. Kasnije je pao u igri pa je produžetke odgledao s klupe, no i on je s jednakom euforijom primio ovaj rezultat. Također je dobio zadaću prokomentirati pad.

gol expired Josip Drmić: "Ja sam emotivac, u ovakvim trenucima sjetim se svega što sam prošao u karijeri" divider

"Netko može reći da je to bio naš evidentan pad u igri, ali mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali jako dobro, znali smo kakva su momčad. Znali smo da drže posjed, da im stoperi jako dobro igraju i da je teško doći do lopte. Ne riskiraju nego drže posjed. Teško ih je napasti bez da se prejako otvoriš. Ali, isto tako smo znali da će doći naša šansa, što se dogodilo u produžetku", rekao je Oršić.

Dodao je kako ima ugovor s Dinamom na četiri godine te kako je sretan što će ponovno igrati Ligu prvaka. I to je ogroman uspjeh.

"Teško je opisati ovaj osjećaj. Kad znaš da cijela momčad veći dio utakmice puno radi bez lopte, trudi se do krajnjih granica i ne pada mentalno. I onda ti se na kraju sve otvori", potvrdio je Oršić, najbolji strijelac Dinama u europskim susretima u povijest.

Liga prvaka ždrijeb Dinamo danas već čeka ždrijeb Lige prvaka: Koja bi bila ''skupina smrti'', a koja najlakša za prolaz? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider