Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
gotov je posao

Stigla službena povrda: Ivan Šunjić napustio Dinamo i otišao u Englesku

Šunjić je pojačao klub iz Championshipa.

Ivan Šunjić (Foto: Twitter/Birmingham City) (Foto: Twitter/Birmingham City)

Ivan Šunjić službeno je postao novim članom Birmingham Cityja, objavio je engleski drugoligaš s kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Zanimanje ovog engleskog kluba traje već neko vrijeme, a engleski su mediji pisali kako ga želi još jedan drugoligaš, Leeds United.

Točan iznos odštete je nepoznat, ali Dinamo bi za Šunjića trebao dobiti sedam milijuna eura te 30 posto od budućeg transfera. Šunjić bi pak trebao zarađivati oko milijun eura godišnje.

Diegova ozljeda (Foto: Screenshot) Stravičan lom noge nekoć velike brazilske zvijezde: Podršku izrazio i bivši suigrač Ivan Klasnić divider

U klubu su procijenili kako je sada najbolje vrijeme za prodaju jednog od svojih najboljih igrača prošle sezone. Na toj poziciji je i kapetan Arijan Ademi, koji je očito odlučio kako neće napuštati Dinamo. Tu su i Nikola Moro i Marko Gjira. Kako su nam rekli u klubu, odlazak je bio i želja samog Šunjića.

Šunjić je karijeru započeo u trećeligašu NK Špansko, a tamo su ga primijetili skauti NK Zagreba. Potom je prešao u mlađe kategorije Dinama, a onda kreće seljakanje s Maksimira u Lokomotivu, dvaput u jednom i dvaput u drugom smjeru.

Prošle sezone se u dresu Dinama istaknuo u pohodu prema osmini finala Europske lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider