Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"dogovor s ćorlukom"

Rakitić nakon pobjede nad Meksikom otkrio: "Barcelona je zvala i mene da se vratim"

Ivan Rakitić rekao je nekoliko zanimljivih stvari nakon što je zabio pogodak u pobjedi Hrvatske nad Meksikom.

Ivan Rakitić na utakmici protiv Meksika (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kapetan utakmice i strijelac pobjedničkog gola protiv Meksika Ivan Rakitić bio je zadovoljan načinom na koji je Hrvatska igrala, te je posebno zahvalio izborniku i Vedranu Ćorluki što su mu dali čast da nosi kapetansku vrpcu.

"Ostavili smo jako dobar i pozitivan dojam. Htjeli smo biti borbeniji i mislim da se to vidjelo. Zasluženo smo pobijedili. Mogli smo zabiti i pogodak više. Ovo je put kojim trebamo ići dalje", rekao je Rakitić nakon utakmice.

Iako obje reprezentacije gaje agresivniji nogometni stil, Rakitić smatra da je Peru i Meksiko teško uspoređivati.

"Teško je usporediti Peru i Meksiko. Svaka je momčad posebna i ima nešto svoje. Meksiko je po kvaliteti iznad Perua, ali Peru je čvrsta momčad protiv koje je teže igrati zbog njihove agresivnosti."

Rakitić je ponio kapetansku vrpcu u susretu u kojem je po 90. put nastupio za Hrvatsku. Bio je to dogovor s izbornikom Dalićem i Vedranom Ćorlukom, koji je trebao nositi kapetansku vrpcu protiv Meksika.

"Posebna utakmica za mene. Iznimna mi je čast što sam dobio kapetansku vrpcu. Hvala i Ćorluki s kojim sam se dogovorio da ćemo tako napraviti."

Rakitić je odgovorio i na goruće pitanje ovih dana u hrvatskim medijima: zašto je on ostao s reprezentacijom, a šestorica igrača iz prve utakmice protiv Perua nisu.

"I ja sam dobio poziv trenera iz Barcelone koji je tražio da se vratim, ali ja sam u dogovoru s izbornikom riješio to u minuti. Odlučio sam ostati, ali to ne znači da sam ja bolji ili lošiji od drugih koji su otišli. Ja sam se dogovorio s izbornikom i hvala mu na ukazanom povjerenju."

Pobjeda protiv Meksika podigla je malo samopouzdanje i atmosferu u reprezentaciji nakon poraza od Perua.

"Ima još dosta vremena do početka Svjetskog prvenstva. Prijateljske utakmice jesu važne, pobjeda uvijek daje dodatno samopouzdanje, no one ne znače da ćemo zbog toga nešto napraviti na Svjetskom prvenstvu, kao ni poraz od Perua koji ne znači da ćemo podbaciti", zaključio je Rakitić.

Novinar Croatian Sportsa Ante Kvartuč uhvatio je na minutu i Vedrana Ćorluku, koji mu je otkrio je li spreman za prvih 11 u Rusiji.

"Trener će odlučiti jesam li u momčadi. Ja sam na raspolaganju, a on će odlučiti."

Treba napomenuti da su brojni igrači svjesno i odlučno izbjegavali novinare, pa je tako glasnogovornik reprezentacije Tomislav Pacak pokušao rukama zaustaviti Domagoja Vidu da kaže pokoju, međutim hrvatski stoper samo je produžio dalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider