Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Pojavio se Luis'

Rakitić nastavio berbu trofeja s Barcom: 'Zasluženo smo prvaci!'

Hrvatski reprezentativac preporodio se dolaskom iz Schalkea u Sevillu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Otkako je u siječnju 2011. godine iz Schalkea preselio u Primeru, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić osvojio je sedam trofeja - šest u dresu Barcelone, a jedan sa Sevillom.

Sjajna španjolska avantura započela je osvajanjem Europske lige u dresu Seville 2014. godine, a berba se nastavila prelaskom na Camp Nou. U posljednje dvije sezone, otkako je stanovnik Barcelone, Rakitić je osvojio čak šest trofeja - dvije Primere, Kup kralja, Svjetsko klupsko prvenstvo, Ligu prvaka i europski Superkup.

Na pet pehara iz prošle sezone pridodao je ove subote osvojen naslov prvaka u Granadi.

"Trebali smo odigrati svoju utakmicu i pojavio se Luis kao puno puta ove sezone. Zasluženo smo osvojili Primeru", izjavio je Rakitić nakon Barcina trijumfa.

'Sve najbolje Sevilli, ali...'

Novi trofej bi mogao stići 22. svibnja kada se igra finale Kupa kralja protiv Seville.

"Moramo se pripremiti kako bi smo osvojili Kup. Za mene je taj cilj potpuno jasan. Želim sve najbolje Sevilli, neka osvoji Europsku ligu (u finalu protiv Liverpoola), ali Kup će ostati ovdje, kod nas."

"Posljednji tjedni bili su pozitivni, imali smo dobar osjećaj. Također, u utakmicama koje nisu završile dobro za nas bilo je detalja koji nam nisu išli u korist. No takav je nogomet, ponekad odlučuju sitnice."

U svim natjecanjima Rakitić je za Barcelonu nastupio 106 puta i pritom zabio 17 golova.

"Ostali smo dosljedni svojem nogometu, u svakom trenutku smo igrali našu igru, te zasluženo slavimo jer smo najbolji. Sretan sam i ponosan. Dovoljno je vidjeti kako slave moji suigrači koji su već osvojili tolike naslove i koliko su oni gladni pobjeda, pa samo možete zamisliti kako je meni", poručio je Raketa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider