Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi topnik Primere

VIDEO Real je kratko slavio: Sjajni Luis Suarez donio titulu Barci!

Veliki pritisak bio je na Kataloncima u čijeg se junaka prometnuo čudesni Urugvajac.

Pobjedom kod Granade (3:0) u posljednjem, 38. kolu, Barcelona je osvojila Primeru!

Za obranu naslova prvaka Barce najzaslužniji je Luis Suarez koji je postigao sva tri gola u ovoj utakmici i sezonu je završio kao najbolji strijelac španjolskog prvenstva s postignutih 40 golova. Prvi je ovo put poslije sezone 2009./2010. da prvi topnik Primere nije Messi ili Ronaldo.

Uoči posljednjeg kola Barcelona je imala 88 bodova, a Real Madrid 87 i trebao mu je, uz svoju pobjedu u La Coruni kod Deportiva, kiks Katalonaca kod Granade.

Za Kraljevski klub stvari su se počele idealno odvijati jer već u osmoj minuti Cristiano Ronaldo matirao Stipu Pletikosu koji je u zadnjoj utakmici u karijeri dobio priliku među vratnicama od prve minute.

Real je imao titulu u džepu 14 minuta, dok Suarez nije načeo Granadu (22. minuta). Nedugo potom drugi gol postiže Ronaldo (26'), ali odgovara i Urugvajac, u 38. minuti. Na poluvremenu su kandidati za naslov imali po dva gola prednosti što je značilo da Barcu jedino nekakav ludi povratak Granade može ostaviti bez naslova.

To se nije dogodilo - Ivan Rakitić (igrao do 79. minute) i društvo rutinski su iskontrolirali tijek zbivanja u nastavku, a kao šlag na tortu stigao je hat-trick kojeg je Suarez isporučio u 86. minuti.

Luka Modrić odigrao je cijeli susret za Real dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Barcelona će još jednu priliku za trofej imati u finalu Kupa kralja, 22. svibnja protiv Seville.

Što se tiče Reala, oni će spašavati sezonu u finalu Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica, 28. svibnja u Milanu.

Atletico je u očekivanju velikog obračuna pobijedio na Calderonu Celtu s 2:0, dok je Sevilla, koju čeka finale Europske lige, izgubila u Bilbaou s 1:3.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider