Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve se promijenilo

Gotovo nitko nije siguran: Rakitić među najvećim žrtvama nove Barcine filozofije

Izgleda da je Ernesto Valverde ove sezone promijenio mišljenje i čini se kako ne želi izabrati Barcelonin sastav samo na osnovu reputacije.

Ivan Rakitić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši trener Athletica još prošlog ljeta naglasio je kako želi manji sastav Barcelone, ali klub nije uspio izvesti da toliko igrača ode. Međutim, Ernesto Valverde je na početku nove sezone jasno poručio da se gotovo niti jedan igrač ne može smatrati nedodirljivim i da gotovo nitko nema sigurno mjesto u početnoj postavi.

Najnoviji primjer dogodio se protiv Villarreala, kada je Barcelona pokušala zadržati minimalno vodstvo protiv starog rivala na Camp Nou. Do kraja utakmice ostalo je nekoliko minuta, a Valverde je zamijenio Suareza za Ansua Fatija, iako još uvijek nije bio osiguran rezultat.

U međuvremenu, Arturo Vidal, koji je prošlu sezonu završio kao starter, tek treba biti uključen u prvih 11, jer je u sedam utakmica odigrao tek 69 minuta. A još jedan igrač koji je osjetio pad u minutama je Sergio Busquets, koji nije nastupio u dva poraza svoje momčadi ove sezone, dok je zamijenjen protiv Betisa i Borussije.

gol expired Analiza Dalićeva popisa: Gdje će Rakitić igrati i zašto Melnjak ispred Bradarića? divider

Ništa gore od spomenute trojice, međutim, nije prošao ni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Štoviše, veznjak Vatrenih je među najvećim žrtvama nove Valverdeove filozofije. Rakitić je od igrača kojeg je Valverde najviše koristio došao do ponajvećeg gubitnika.

Hrvatski veznjak je ovog ljeta bio blizu odlaska iz kluba, ali je iskazao želju za ostankom i na kraju uspio ostati. Ali nakon dolaska Frenkieja de Jonga nema više mjesto u udarnih 11, s time da trener Barcelone također smatra Sergija Roberta kao veznjaka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider