Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uz pomoć navijača...

Rakitić "nabrijao" Katalonce: Vjerujemo! Igramo do posljednjeg daha

Ivan Rakitić zabio je i drugu utakmicu zaredom u dresu Barcelone, a nada se da će to ponoviti i u uzvratu osmine finala Lige prvaka protiv PSG-a

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji je u dvije utakmice zaredom zabio gol za Barcelonu, poručio je kako on i njegovi suigrači vjeruju kako će u srijedu nadoknaditi poraz od 0-4 iz Pariza te se preko PSG-a plasirati u četvrtfinale Lige prvaka.

"Jako smo zahvalni publici na podršci. Mi ćemo u srijedu od prve do posljednje minute dati sve od sebe kako bismo učinili čudo. Nadam se da ćemo nadoknaditi rezultat iz prve utakmice. Svu svoju snagu ćemo uložiti da u tome uspijemo", izjavio 28-godišnji vezni igrač u Barceloni gdje je publika vikala "preokret" aludirajući na utakmicu protiv francuskog prvaka.

Rakitić i suigrači vjeruju u preokret

Barcelona je s 5-0 pobijedila Celtu Vigo te ponovno zasjela na čelo ljestvice ispred Real Madrida koji ima bod i utakmicu manje. Ovaj rezultat bit će u srijedu potreban Kataloncima koji će ponovno istrčati pred svojom publikom.

"Sada moramo nastaviti ovako", istaknuo je Rakitić na terenu poslije utakmice.

"Protiv Celte, protivnika koji nam uvijek stvara probleme, igrali smo dobro, pronašli smo rješenja, iako nije bilo lako. Oni su momčad koja igra jedan na jedan po čitavom terenu", rekao je.

Napomenuo je da je važnije od postavljene formacije bila njihova pokretljivost.

"To je bilo najvažnije, kao što sam rekao Celta igra jedan na jedan na čitavom prostoru, pa smo pokretljivošću pronašli rješenja".

Raketa je zabio gol samo četiri dana nakon što je zatresao mreži protiv Sporting Gijoma u srijedu u pobjedi od 6-1. Ti golovi, ali i dvije uvjerljive pobjede, napunili su njega i čitavu momčad samopouzdanjem uoči velikog izazova.

"Sto posto vjerujemo u sebe i treneru te svima koji rade s nama", rekao je.

Protiv Celte jedna od najboljih utakmica sezone

Utakmica sa Celtom bila je prva nakon što je trener Luis Enrique rekao da napušta klupu na ljeto zbog premorenosti. Uoči utakmice sa Celtom poručio je da osjeća olakšanje. Rakitić je, pak, napomenuo kako igrači ne osjećaju nikakvo olakšanje te nastavljaju raditi što i uvijek.

"Ne, mi nismo osjetili olakšanje. Osjećamo se kao i uvijek. Od prvog dana vjerujemo treneru i njegovim pomoćnicima, za nas se ništa nije promjenilo. Jako je dobro imati ovakav mir oko trenera i kluba ali mi igrači se ponašamo kao uvijek. Sto posto vjerujemo u sebe i treneru te svima koji rade s nama", poručio je.

Luis Enrique je, pak, napomenuo kako je uvjerljiva pobjeda u subotu probduila optimizam u svlačionici.

"Ovo je bila jedna od najboljih naših utakmica ove sezone, a došla je u najboljem trenutku. Ona nas je ojačala. Kada bih pisao predložak uoči utakmice s PSG-om ne bih mogao zamisliti bolji od ove dvije zadnje pobjede", izjavio je.

"Borit ćemo se do posljednjeg daha. Izazov nam je pokazati da smo bolji od njih. Bit će teško, mi ćemo bez ikakve sumnje riskirati i nastojati svoriti ugođaj na stadionu koji će nam pomoći", dodao je.

Tijekom utakmice sa Celtom misli i osjećaji domaće publike bili su usmjereni prema najtežem dvoboju sezone.

"Šteta što smo u Parizu odigrali svoju najlošiju utakmicu u posljednje tri godine. Sada ćemo imati priliku nadoknaditi rezultat, ovo je nešto što dosad nikada nismo imali priliku raditi. Bit će to vatreno krštenje za ovu momčad", rekao je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider