Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
giroud junak

Ivan Perišić zabio, ali nakon što je izašao Milan preokretom šokirao Inter

Milan je iznenadio Inter. Slijedi bitka za naslov prvaka Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac za Inter u velikom derbiju 24. kola talijanskog prvenstva protiv gradskog rivala Milana, no njrgova je momčad na kraju ipak izgubila sa 1:2 (1:0).

Inter je dominirao prvim poluvremenom, postigao je pogodak i u ranoj fazi utakmice kada je Perišić sjajnim ubačajem s lijeve strane pogodio Dumfriesa koji je glavom zatresao mrežu, no linijski sudac podigao je zastavicu zbog zaleđa u kojemu se nalazio naš igrač.

gol expired Torcida oduševila novo pojačanje Bijelih: "To još nisam doživio, vidi se što znači Hajduk u Hrvatskoj" divider

Ipak, u 38. minuti Inter je stigao do zasluženog vodstva, Calhanoglu je izveo korner, lopta je preletjela sve igrače u sredini kaznenog prostora te idealno pala na nogu Perišiću koji je preciznim prizemnim udarcem sa 10-ak metara svladao Maignana.

gol expired VIDEO Pogledajte gol HNL zvijezde: Zabio u prvom dodiru s loptom na debiju za Hajduk divider

Milan je preokrenuo s dva gola Girouda u razmaku od samo tri minute, a prvom je prethodio nevjerojatni previd suca Guide i njegovih pomoćnika u VAR-u.

Giroud je osvojio loptu na polovici Intera prethodno odgurnuvši Vidala, no sudac je ostao nijem, lopta je stigla do Brahima koji je uputio traljav udarac prema golu, no taj njegov loš potez pretvorio se u asistenciju za Girouda koji je uklizao na loptu, promijenio joj smjer i poravnao na 1:1. Tri minute potom Giroud je primio loptu leđima okrenut golu, prevario svog čuvara i iz okreta još jednom svladao Handanoviča.

Ovom pobjedom drugi Milan je stigao na 52 boda, jedan manje uz utkamicu više od vodećeg Intera.

Perišić je igrao do 70. minute za Inter, Marcelo Brozović je kod "crno-plavih" bio na terenu do 82. minute, dok Ante Rebić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u sastavu Milana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider