Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
JAKO EUROPSKO IME

Ivan Leko vraća se u svoju "drugu domovinu"? Procurilo ime njegova novog kluba!

Prema informacijama koje dolaze iz Belgije, Ivan Leko trebao bi preuzeti klupu Standarda iz Liegea.

Ivan Leko (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Iz Belgije dolaze naoko vrlo pouzdane informacije o povratku Ivana Leke u ligu u kojoj je ostvario svoje dosad najbolje rezultate u trenerskoj karijeri.

Preuzima klupu deseterostrukog prvaka?

Donedavni trener Hajduka trebao bi preuzeti jedan od najvećih njihovih klubova. Radi se o Standard Liegeu, klubu koji je deset puta bio prvak Belgije, a 1982. godine igrao u finalu Kupa pobjednika kupova. 

Son Heung Min i Mohamed Salah Počinju afričko i azijsko prvenstvo: Ovo su igrači koji odlaze iz najjače europske lige divider

Oni su trenutačno u određenoj krizi jer se nalaze na devetom mjestu prvenstvene ljestvice i u Leki vide trenera koji bi im trebao popraviti krvnu sliku.

Iako još uvijek ništa nije službeno, izvori bliski klubu govore da je Leko odabran između nekoliko kandidata te da bi njegov izbor tijekom današnjeg dana mogao biti potvrđen.

Leko je u Belgiji već napravio puno sjajnih stvari

Leko je u Belgiji proveo veliki dio igračke karijere, a kao trener vodio je Leuven, Sint-Truiden i Club Brugge, s kojim je 2018. postao prvak Belgije te ih vodio iduće sezone u Ligi prvaka. Nakon toga je otišao u Aziju te se otamo vratio u Hajduk.

Luka Modrić Modrić u centru pažnje: Evo kako stoje stvari s hrvatskim kapetanom i koji je Realov plan divider

Što se tiče samog kluba, on u svojoj povijesti ima jaku hrvatsku vezu. Krajem 90-ih na njihovoj je klupi sjedio Tomislav Ivić, a karijeru je u njihovu dresu, ako ne računamo ekshibiciju u Trogiru, završio i Milan Rapaić.

Veliki trag ostavili su Vedran Runje, Ivica Mornar, Ivan Santini, Duje Čop i Robert Prosinečki.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider