Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan od kandidata

Ivan Leko vraća se u poznato okruženje: Želi ga klub hrvatskog napadača?

Nakon otkaza u Hajduku Ivan Leko spominje se kao kandidat za slobodnu klupu belgijskog prvoligaša.

Ivan Leko (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Ivan Leko uskoro bi se mogao vratiti u dobro poznato okruženje.

Ako se može vjerovati pisanju belgijskih medija, splitski stručnjak kandidat je za upražnjenu klupu tamošnjeg prvoligaša Westerloa, koji je upao u rezultatsku krizu.

Nakon što su uručili otkaz Jonasu De Roecku, turski vlasnici bacili su se u potragu za njegovim nasljednikom. Žele dovesti provjereno ime, a među kandidatima se pojavio i hrvatski stručnjak, piše Voetbal Primeur.

Novi stadion na Kantridi FOTO Ovako bi trebala izgledati nova Kantrida: Cijeli projekt vrijedi više od 100 milijuna eura divider

Leko jako dobro poznaje belgijski nogomet, vodio je nekolicinu tamošnjih klubova od OHL-a, Sint-Truidena do Club Bruggea i Royal Antwerpa, s kojima je osvajao trofeje. S Bruggeom je uzeo prvenstvo i Superkup, a s Antwerpom Kup, što mu je zasigurno povećalo vrijednost dionica na tamošnjem tržištu.

Nakon 16 odigranih kola Westerlo se nalazi gotovo na samom začelju ljestvice, tek su 15. momčad lige s 11 bodova i u pet posljednjih susreta imaju tek jednu jedinu pobjedu.

Filip Glavaš VIDEO Mamićev odvjetnik komentirao Dinamov zahtjev za odštetom: "Može se zaključiti jedna stvar" divider

Pruže li Westerlo i Leko ruku jedno drugome i dogovore suradnju, pred njim će biti težak zadatak, ali u tome bi mu pomogao pomoći donedavni centarfor Rijeke Matija Friganz, koji je ovog ljeta stigao u Belgiju za odštetu od 5,5 milijuna eura.

Dodajmo kako je poraz od Osijeka na Poljudu bio koban za Leku i njegov stožer, koji su na klupi Hajduka izdržali deset mjeseci. U tom razdoblju osvojili su Kup, drugo mjesto u prvenstvu, ali nisu uspjeli napraviti željeni iskorak u Europi i borbi za naslov prvaka.

Zbog toga se uprava splitskog kluba odlučila za promjenu na klupi, Leki je uručila otkaz te za njegova nasljednika dovela Mislava Karoglana, kojem ide jako dobro. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider