Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Emotivan istup

Jurić Talijanima: "Dajem sve za ovaj klub, ali ja sam iz Splita. Ja plačem za Hajdukom"

Hrvatski trener Ivan Jurić s Torinom je osvojio bod u 28. kolu Serie A.

Ivan Jurić (Foto: Afp)

Nogometaši Torina odigrali su mršavih 1:1 kod Sassoula u susretu 28. kola talijanske Serie A. Imali su više šansi, trebali su zabiti dva ili tri pogotka, a na kraju su uzeli tek bod.

Trenutačno su deseta momčad Serie A, a mjesto koje vodi u Europu bježi im deset bodova. Težak je zadatak pred hrvatskim trenerom Ivanom Jurićem, koji emotivno proživljava svaku utakmicu.

Nakon susreta jedan novinar ga je upitao može li objasniti pojam "turninizma", a hrvatski trener dao je zanimljiv odgovor na pitanje o pripadnosti klubu. Pritom je spomenuo i Supergu, tragediju koja je obilježila torinski klub, kada je cijela momčad Torina poginula u avionskoj nesreći 1949. godine:

Stephen Eustaquio i Luka Modrić VIDEO Dugo će pamtiti dvoboj s Vatrenima: "Nisam mogao igrati protiv Modrića, samo sam trčao za njim" divider

"Ne mogu to objasniti, ja sam nogometni trener. Vidim tu pripadnost klubu, mogu je osjetiti. Postoji puno situacija, od Superge pa nadalje, u kojima možete vidjeti snagu kluba i društva koje se okuplja oko kluba.

Trudim se dati sve od sebe za Torino, ali dolazim iz Splita, ja plačem za Hajdukom. Zato si ne mogu dozvoliti da se uspoređujem s ljudima iz Torina koji to osjećaju prema svom klubu", rekao je bivši igrač splitskog sastava. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider