Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naprijed, Hrvatska!

Ivan Čupić će imati premijeru u ulozi stručnog komentatora: "Idemo na Olimpijske igre!"

Hrvatska rukometna reprezentacija od četvrtka do nedjelje u Hannoveru će se boriti za odlazak na Olimpijske igre. Utakmice s Austrijom, Njemačkom i Alžirom moći ćete gledati na Doma TV-u, a naš stručni komentator bit će proslavljeni reprezentativac Ivan Čupić.

Pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurdssona, hrvatski rukometaši u Zagrebu se pripremaju za turnir ogromne važnosti. Jer, Hrvatska će u Hannoveru tražiti vizu za Olimpijske igre. Prije tri godine nije nas bilo u Tokiju i zato je plasman u Pariz apsolutni imperativ. Stručni komentator Nove TV Ivan Čupić vjeruje da je angažman proslavljenog Islanđanina pravi potez.

"Jedan ozbiljan trener, s ozbiljnim CV-em pogotovo kroz njemačku reprezentaciju i Fuchse Berlin. Napravio je jako dobar posao u Japanu i ja vjerujem da će trener s igračima, igrači s trenerom kliknuti i da ćemo već na ovom turniru pružiti jedan dobar rukomet, a ono što je najbitnije u ovom trenutku je ipak da mi odemo na Olimpijske igre", istaknuo je Čupić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Dagur Sigurdsson jednostavno je objasnio svoj glavni cilj na mjestu hrvatskog izbornika.

"Moj posao je izvući najbolje iz svih igrača i mislim da je to najvažnija stvar – igrati na naše prednosti i pronaći slabe točke kod protivnika. To čini otprilike 90 posto mog posla kao izbornika, tako da se nadam da ćemo vidjeti njihova najbolja izdanja idućeg tjedna."

Čupić: Hrvatska i Njemačka su stepenica više u odnosu na Austriju

U Hannoveru nas od četvrtka do nedjelje redom čekaju Austrija, Njemačka i Alžir. Prve dvije reprezentacije odlaze u Pariz, a već prva utakmica s Austrijom za Hrvatsku bi mogla biti krucijalna.

"Nemaju dugu klupu kao mi i Nijemci, ali s Pajovićem rade odličan posao. Posloženi su odlično, znaju svoje prednosti i mane. Tako da sigurno jedna dobra, kvalitetna ekipa, opasna ekipa, ali mislim da je Hrvatska i Njemačka jedna ipak stepenica više", uvjeren je Čupić koji je u karijeri mnogo toga prošao, no kao stručni komentator ovaj će tjedan imati premijeru.

"U ovom dijelu se još nisam okušao, tako da hvala na prilici i tebi i Novoj TV, veselim se i nadam se da neću razočarati. I nadamo se u 10. minuti prve utakmice da će biti 6:2 za Hrvatsku! Da će nam biti lakše. Vjerujem da ćemo odraditi naš posao sa smješkom, to znači da će Hrvatska igrati dobro i da idemo na Olimpijske igre", poželio je Čupić.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider