Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nerazzurri preskočili Milan

Inter na krilima Lukakua srušio Lazio i preuzeo vrh Italije!

Inter je lider Serije A nakon kiksa Milana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši milanskog Intera preuzeli su vrh ljestvice talijanskog prvenstva zahvaljujući 3:1 (2:0) domaćoj pobjedi protiv Lazija u susretu 22. kola.

Inter je veliku prednost ostvario u prvom poluvremenu s dva gola Lukakua. Prvi je postigao u 22. minuti iz kaznenog udarca nakon prekršaja Hoedta na Lautaru, a drugoga u 45. minuti uz podosta sreće jer je jedan klizeći start Brozovića pogodio braniča Lazija pa je lopta stigla idealno na udarac belgijskom napadaču.

Imao je sreće i Lazio u 61. minuti kada je slobodan udarac Milinković-Savića na putu prema golu pogodio Escalantea, promijenio smjer i prevario Handanoviča za 2:1. No, samo tri minute potom Brozović je proigrao Lukakua koji je pretrčao pola terena prije no što je uposlio Lautara koji je pogodio praznu mrežu za 3:1.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić odigrali su čitav susret za Inter koji sada ima 50 bodova, jedan više od gradskog rivala MIlana prije njihova međusobnog ogleda u sljedećem kolu.

Lazio je ostao sedmi sa 40 bodova koliko imaju i peti Napoli te šesta Atalanta.

gol expired Budimir spašava Osasunu: Drugu utakmicu zaredom zabio za pobjedu, dovukao ih u sigurnu zonu divider

Ranije u nedjelju se Atalanta dramatičnom su se 1:0 (0:0) pobjedom na gostovanju kod Cagliarija bodovno poravnala s Napolijem i Lazijom.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Muriel u 90. minuti susreta, a domaćini su se u sudačkoj nadoknadi ponadali kako bi ipak mogli do boda kada je dosuđen kazneni udarac za njih.

No, nakon intervencije VAR-a glavni sudac Piccinini promijenio je svoju odluku te je ostalo minimalnih 1:0 za Atalantu.

Boško Šutalo igrao je do 62. minute, a Mario Pašalić je odigrao prvo poluvrijeme za Atalantu koja sada ima 40 bodova iz 22 susreta, isti bodovni učinak, ali s po utakmicom manje digranom imaju peti Napoli i sedmi Lazio.

Cagliari, kojemu je ovo bila 14. uzastopna utakmica bez pobjede u Serie A, ostao je u zoni ispadanja, 18. sa 15 bodova, dva manje od 17. Torina.

Zanimljivo je bilo i u Genovi gdje je Sampdoria svladala Fiorentinu s 2:1 (1:1). Strijelci za domaće bili su BBalde (31) i Quagliarella (72), dok je uspješan za goste bio Vlahović (37). Sampdoria je sada 10. sa 30 bodova, dok je Fiorentina 16. sa 22.

Roma sa sigurnih 3:0 (2:0) svladala Udinese. Dvostruki strijelac bio je Veretout (5, 25-11m), a konačnih 3-0 postavio je Pedro (90+3). Treća Roma sada ima 43 boda, dok je Udinese 14. sa 24.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider