Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv prijedlog

Nova kandidatura za Euro 2032. godine: Dvije nespojive države odlučile se zajedno prijaviti

Italija i Turska zajedno su se kandidirale za Euro 2032. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni savez (FIGC) i Turski nogometni savez (TFF) zatražili su spajanje pojedinačnih kandidatura u jednu zajedničku kandidaturu za domaćinstvo Europskog prvenstva 2032. godine, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

UEFA je 2021. godine pokrenula natječaj za domaćinstvo dvaju uzastopnih izdanja Europskog prvenstva, 2028. i 2032. godine.

Linda Caicedo Šokantna scena na Svjetskom prvenstvu nogometašica: Mlada Kolumbijka koja je preboljela rak se srušila! divider

TFF je ušao u proces za oba izdanja, dok se FIGC kandidirao samo za izdanje 2032. godine. Zajedničku kandidaturu za domaćinstvo izdanja 2028. također je dalo pet saveza: Engleska, Sjeverna Irska, Republika Irska, Škotska i Wales.

Kako je UEFA objavila u petak, turski i talijanski nogometni savezi odlučili su udružiti svoje napore.

"UEFA će sada surađivati s FIGC-om i TFF-om kako bi osigurala da dokumentacija koju će podnijeti za njihovu zajedničku kandidaturu bude u skladu sa zahtjevima za nadmetanje", stoji u priopćenju krovne nogometne organizacije "Starog kontinenta".

Olga Harlan Ukrajinka otvorila dušu nakon skandala koji je šokirao sportski svijet: ''Rusija nas terorizira'' divider

Engleska, Sjeverna Irska, Republika Irska, Škotska i Wales također su dale zajedničku ponudu za domaćinstvo izdanja 2028. godine.

"Ukoliko zajednička ponuda bude u skladu s tim zahtjevima, bit će predana Izvršnom odboru UEFA-e na sjednici zakazanoj za 10. listopada, gdje će se izvršiti imenovanja za 2028. i 2032. godinu. Odluke o mjestima i rasporedu utakmica bit će donesene naknadno," objavila je UEFA.

Iduće Europsko nogometno prvenstvo bit će 2024. u Njemačkoj.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider