Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U bolnici je

Šokantna scena na Svjetskom prvenstvu nogometašica: Mlada Kolumbijka koja je preboljela rak se srušila!

S treninga kolumbijske ženske nogometne reprezentacije u Sydneyju stigle su uznemirujuće scene.

Linda Caicedo (Foto: Afp)

Jedna od najboljih kolumbijskih nogometašica Linda Caicedo (18) onesvijestila se za vrijeme treninga na Svjetskom prvenstvu. Ubrzo je došla k svijesti i potom je prebačena u bolnicu.

S treninga kolumbijske ženske nogometne reprezentacije u Sydneyju stigle su uznemirujuće scene.

Mlada kolumbijska nogometašica Linda Caicedo srušila se za vrijeme treninga i nakratko izgubila svijest. Caicedo, koja je prije tri godine pobijedila rak jajnika, primila se za prsa i srušila na travnjak.

"Simptom stresa"

Odmah su joj upomoć priskočile suigračice i medicinsko osoblje. Prema vijestima koje prenose kolumbijski mediji, Caicedo se oporavila, a potom je prevezena u bolnicu.

"Linda je jako umorna", rekao je novinarima član medicinskog osoblja kolumbijskog nogometnog saveza. "Ono što se dogodilo bio je samo simptom stresa i fizičkih zahtjeva. Ona je dobro i sve se vratilo u normalu."

Međutim, Kolumbijski nogometni savez zasad se nije službeno očitovao te još uvijek nije poznato koliko je situacija ozbiljna i hoće li Caicedo nastupiti u nedjelju protiv Njemačke. Kolumbija je u prvom kolu skupine H pobijedila Južnu Koreju s 2:0, a drugi je gol postigla upravo 18-godišnja napadačica.

S 15 godina dijagnosticirali joj rak jajnika

Caicedo, koji igra za Real Madrid od veljače prošle godine, ima 18 godina i predviđa se da će u nadolazećim godinama biti jedna od najboljih nogometašica na svijetu.

Za kolumbijsku reprezentaciju debitirala je s 15 godina, prije nego što joj je dijagnosticiran rak jajnika.

Nakon operacije i šest mjeseci kemoterapije vratila se nogometu.

"U to vrijeme nisam mislila da bih ponovno mogla igrati profesionalno zbog svih tretmana i operacija kroz koje sam morala proći", rekla je nedavno u razgovoru za FIFA-u.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider