Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolna pozicija

Istra razotkrila Hajdukove slabosti: "Šokantno, on ne donosi ništa. Trebaju im dva pojačanja"

Hajduk ima problema na krilnim pozicijama, a jedan igrač je u velikom padu forme.

Istra je kasnim pogotkom na Poljudu (0:1) šokirala Hajduk u utrci za naslov prvaka i razotkrila određene nedostatke u igri splitske momčadi.

Stvorili su Bijeli nekoliko izglednih prilika u prvom poluvremenu, no pošteno su se ispromašivali. Kada Livaja nije golgeterski raspoložen, a s krila ne stiže pomoć, Hajduk ima velikih problema u realizaciji.

Nakon početnog oduševljenja oko Vadisa Odjidja-Ofoe koji je svojim ulaskom s klupe unosio prevagu na terenu, promijenio se narativ, no više brine igra jednog drugog igrača:

"Ono što kod Hajduka treba istaknuti da Emir Sahiti ne daje nikakvu produkciju. To mi je šokantno, jer je prošle sezone nakon Livaje bio drugi najbolji igrač Hajduka, bez konkurencije", započeo je raspravu Ivan Ljubić o krilima.

Hajduk mora dovesti dva pojačanja

Bijeli su ostali bez Mlakara, Sahiti i Dolček nisu raspoloženi, a bi li u takvoj situaciji pojačanje bio Ante Erceg, zapitao se Vlado Boban:

"Apsolutno, Erceg je mali Livaja za Istru", rekao je Ljubić, a Boban dodao:

"Zna se tko je prvi igrač, hranidbeni lanac je posložen. Erceg je dovoljno pametan, a jedan takav igrač u ovoj sezoni bi bio sjajan".

Nakon Filipa Uremovića i Mihaela Žapera, Hajduk ne bi trebao stati na pojačanjima. Splićani bi trebali poraditi na krilnim pozicijama:

"Bilo bi najbolje da Melnjaka koriste na lijevom krilu, to on radi u fazi napada. Dajakua bacati pod vlak, donio je tri boda u Varaždinu, zabio je dva gola u prvenstvu, to je duplo veća produktivnost od Sahitija.

Trebaju naći centarfora i krilo, barem za rotaciju koji ti može dati produktivnost", zaključio je Ljubić.

Sve o ovoj temi, ali i ostalim aktualnostima iz domaćeg nogometa pogledajte u sedmoj epizodi sezone 23/24. podcasta Utakmicu po utakmicu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider