Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Domaćini objavili detalje

Sprema se najveća ovosezonska invazija navijača u Hrvatskoj: Ulaznice se prodaju nevjerojatnom brzinom

Istra 1961 i Hajduk sastat će se u sklopu 16. kola SuperSport HNL-a na Aldo Drosini.

Galerija Istra 1961 Torcida na Aldo Drosini Demoni Torcida na Aldo Drosini

Reprezentativna pauza tek je započela, ali već su počele pripreme za HNL spektakl koji će uslijediti nakon što se vratimo klupskom nogometu.

U nedjelju 26. studenog s početkom u 15:00 u Puli će se sastati Istra 1961 i Hajduk. Prodaja ulaznica je započela i ako je suditi po prvom danu prodaje, moglo bi se dogoditi da cijeli stadion Aldo Drosina bude rasprodan.

Kapacitet pulskog stadiona iznosi 9800 mjesta, a u trenutku dok ovo pišemo, na platformi ulaznice.hr, preko koje se ulaznice mogu kupiti online, raspoloživih mjesta ostalo je nešto manje od 5700. Toliko je još ulaznica ostalo nakon što se odbiju pretplatnici Istre 1961 te navijači jednog i drugog kluba koji su prvog dana prodaje osigurali svoje mjesto na stadionu.

Invazija Torcide na Pulu

Iz Istre 1961 su poručili kako je gotovo cijela južna tribina, na kojoj će biti smještena Torcida, rasprodana, te da će navijači Hajduka s obilježjima svog kluba moći ući isključivo na tu tribinu.

Utakmica je to u kojoj bismo mogli svjedočiti najvećoj ovosezonskoj invaziji gostujućih navijača. Hajduk je u odličnom trenutku, od povratka Mislava Karoglana pobijedili su u sve četiri HNL utakmice koje su igrali, izbili su na prvo mjesto i u Puli će Splićane bodriti tisuće njihovih pristaša. Koliko točno, to je u ovom trenutku teško procijeniti, ali vrlo je vjerojatno da će ih biti kao nigdje dosad ove sezone.

Pada ovosezonski HNL rekord iz Varaždina?

Prije četiri mjeseca Hajduk je na startu sezone dvaput gostovao kod Dinama, u Superkupu pa u prvom kolu HNL-a. U oba ta derbija navijačima Hajduka na raspolaganju je bilo po tri tisuće ulaznica, a utakmica u kojoj je Majstor s mora imao najviše svojih navijača na gostovanju odigrana je krajem kolovoza u Varaždinu gdje su prema službenim podacima na stadionu bila 7903 gledatelja, od kojih je više od polovice navijalo za Bile. 

Nije tajna da Hajduk puno navijača ima i u samoj Puli (u kojoj niz godina postoji i djeluje Društvo prijatelja Hajduka Pula), a pogotovo u Istri, stoga nas i ne čudi previše što je brojka dostupnih ulaznica iz minute u minutu sve manja.

Ovosezonski gostujući HNL rekord bit će srušen ako na Aldo Drosinu dođe više od 4000 navijača Hajduka. S obzirom na lijepu atmosferu na Poljudu, u vodećem Hajduku i oko njega, kao i na dosadašnji tempo prodaje ulaznica te činjenicu da je do utakmice ostalo još 12 dana, to zvuči kao sasvim izvjestan scenarij.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider