Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedna od četiri države

Prvi trofej u eri korone: Osvojio ga je klub za koji vjerojatno niste čuli

Tadžikistan je uz Bjelorusiju, Nikaragvu i Burundi jedna od četiri zemlje u kojima se održava nogometna sezona usprkos pandemiji koronavirusa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Istiklol pobjednik je tadžikistanskog Superkupa, nakon što je u finalnom susretu igranom u Dušanbeu pobijedio Khujand sa 2:1.

Tadžikistan je uz Bjelorusiju, Nikaragvu i Burundi jedna od četiri zemlje u kojima se održava nogometna sezona usprkos pandemiji koronavirusa.

Susret je igran bez gledatelja, a Istiklol je pobjedom stigao do svog devetog Superkupa.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorila je da bi ljudi u Tadžikistanu trebali izbjegavati gužve, iako država bivšeg Sovjetskog Saveza nije potvrdila nijedan slučaj koronavirusa.

Preokret u završnici utakmice

Utakmica je počela minutom šutnje za sve žrtve COVID-19 širom svijeta, a na tribinama je bio veliki transparent na kojem je pisalo "Stop koronavirus".

Uzbekistanski veznjak Sanjar Riksiboev doveo je Khujandu u vodstvo u 2. minuti, no aktualni prvak je golovima u 78. i 80. minuti okrenuo rezultat, a strijelci su bili Manučekr Dhalilov i Muhammadjon Rakhimov.

Tadžikistan, čiji je nacionalni sport gushtigiri, oblik tradicionalnog hrvanja, nikada nije stigao do zavšnice Svjetskog ili Azijskog nogometnog prvenstva. Niti jedan klub iz ove zemlje nije izborio plasman u natjecanje po skupinama azijske Lige prvaka.

Liga sa 10 klubova počinje u nedjelju. Prijavljena su 42 strana igrača. Najviše, njih 20 je iz Uzbekistana, dok 10 dolazi iz Gane.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider