Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaradio tešku ozljedu

Ispunilo se Pepovo proročanstvo: Barcina zvijezda u suzama napustila teren, otpao do kraja sezone

Još jedna teška ozljeda u reprezentativnoj pauzi.

Gavi (Foto: Afp)

Španjolska je svladala Gruziju (3:1) u posljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2024. te potvrdila prvo mjesto u skupini A, no sve je zasjenila teška Gavijeva ozljeda.

19-godišnja zvijezda Barcelone morala je izići iz igre u 26. minuti susreta, i to šepajući u suzama, a prvi nalazi pokazuju da je ozlijedio prednji križni ligament desnog koljena, što znači da ga neće biti sve do kraja sezone.

To je prouzrokovalo bijes u katalonskom klubu jer su ostali bez važnog igrača, a tvrde da nije bilo potrebe da igra protiv Gruzije jer su već ranije osigurali prvo mjesto u skupini i plasman na europsku smotru.

Ova reprezentativna pauza je bila pogubna za nekolicinu igrača. Ranije smo pisali o teškim ozljedama Camavinge, Viniciusa i drugih, no čini se da, nažalost, neće stati na tome. Ozljede su sve češće, a dobrim dijelom uzrok toga jest prenatrpani raspored utakmica.

Guardiola nas je upozorio na ovo

Igra se svaka tri do četiri dana, mnogi su upozoravali da će se dogoditi nešto takvo, a još uvijek nam u ušima zvoni upozorenje Pepa Guardiole koje se proširilo nakon teške ozljede asa hrvatske nogometne reprezentacije Ivana Perišića.

"U prvoj predsezoni imao sam 25 dana da se pripremim za prvu službenu utakmicu, a sad vam daju četiri, pet dana. Tjeraju vas da idete u Aziju ili SAD na jake utakmice ili derbije i ljudi padaju, nastavit će padati", kazao je Guardiola.

Nažalost, bilo je samo pitanje vremena kad će se ovakvo nešto dogoditi i Gaviju. Naime, otkako je debitirao za španjolsku nogometnu reprezentaciju, nije propustio niti jednu jedinu utakmicu. 23 utakmice počeo je kao član udarne jedanaestorke, dok je na četiri susreta ušao s klupe.

Barcelona će dobiti bogatu kompenzaciju od FIFA-e za tešku ozljedu svog igrača, navodno se radi o iznosu između četiri i pet milijuna eura, no slaba je to utjeha za Xavija, koji je ostao bez važnog igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider