Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika guardiolina želja

Man City već krenuo u akciju: Zvijezda Reala na marginama kluba "bježi" kod Pepa

Predstavnici Građana već ispituju teren u vezi s mogućim transferom Realove zvijezde.

Isco (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Isco je sve do ove sezone bio jedan od ključnih kotačića trofejne momčadi Real Madrida koja je triput zaredom pokorila Europu. Veznjak iz Malage oduševljavao je nepredvidljivošću i sjajnim potezima i činilo se da se radi o igraču koji će još dugo biti jedan od nositelja igre Kraljevskog kluba.

Ipak, situacija se promijenila ove sezone, a pogotovo otkad je na klupu sjeo Santiago Solari. Isco je otad odigrao 314 od mogućih 1080 minuta ili tek 29 posto.

Kao bomba odjeknula je Solarijeva odluka u predzadnjem kolu Lige prvaka protiv Rome, kada je Isco ostao na tribinama. Bio je to konačni signal da je 26-godišnji veznjak u nemilosti novog trenera.

U sukobu s "pola kluba"

Pored toga, prema pisanju španjolskih medija, Isco se udaljio i od pojedinih bitnih članova Realove svlačionice, iako je ranije slovio kao jedan od najomiljenijih članove iste. Nije teško naslutiti o kome se radi, zna se da veterani na čelu s kapetanom Sergiom Ramosom drže ključeve kraljevske svlačionice. Navodno svom mlađem suigraču zamjeraju nedostatak truda.

Isco se našao i u nemilosti navijača, koji su ga izviždali na utakmici protiv CSKA-a u kojoj je Real doživio katastrofalan poraz 3:0 na svom terenu. Isco im nije ostao dužan; u jednom je trenutku pogledao prema tribinama uz povik: ''Što želite?''

Kada se sve zbroji, čini se da Isco ima i više nego dovoljno razloga za eventualnu promjenu sredine. Prema pisanju madridskog Asa, prva je opcija Manchester City, a interes je obostran.

Želi vratiti staru formu pod Pepom, a možda i više od toga

Emisari Manchester Cityja navodno su već posjetili Madrid i raspitivali se o nezadovoljnoj zvijezdi Reala. Pep Guardiola volio bi vidjeti takvog igrača u svojoj momčadi, a nema dvojbe da bi se on dobro uklopio u njegove taktičke postavke.

Isco, s druge strane, navodno razmišlja u odlasku kod Guardiole jer vjeruje da ga on može vratiti na prijašnju razinu, a možda i više od toga. Mnogo je puta opjevan napredak koji su mnogi igrači doživjeli pod Pepom – možda i najbolji primjer jest Raheem Sterling. Kada bi dobio u ruke materijal poput Isca, Pep bi zasigurno znao oblikovati ga na pravi način.

Pored toga, upitna je i dugoročna Iscova budućnost u Realu, pogotovo jer se sve glasnije spominje dolazak Edena Hazarda. Naravno, ne treba zanemariti ni financijsku stranu priče, a po tome je Manchester City trenutačno jedan od najpoželjnijih poslodavaca u svijetu nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider