Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkriven razlog

Trener Reala prekrižio zvijezdu: Zidane ga je obožavao, Solari ga ne može smisliti

Sjajni španjolski nogometaš Isco ispao je iz svih kombinacija kod trenera Solarija.

Isco na klupi Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid slavio je u sklopu 5. kola Lige prvaka kod Rome, čime je osigurao prvo mjesto u svojoj skupini, neovisno o rezultatu u posljednjem kolu protiv CSKA. Real je slavio golovima Balea i Lucasa, a susret je obilježio nevjerojatni promašaj Cengiza Undera na kraju prvog poluvremena, koji je odmah na startu drugog kaznio Balea.

Nema ljubavi između Solarija i Isca

Uoči utakmice dogodio se još jedan znakoviti trenutak u režiji trenera Real Madrida Santiaga Solarija  slanje Isca na tribine. Mnogi španjolski i europski mediji prenose da je Solari u potpunosti prekrižio Isca, prije svega zbog nepoštivanja njega kao trenera, a potom i zbog fizičke nespremnosti.

Umjesto njega na travnjak je od prve minute poslao poslao Marcosa Llorentea, a novinare je nakon utakmice zanimalo što se dogodilo.

"Postoje odluke koje se donose u određenim trenucima, a mi smo ti koji ih donosimo u Realu. One su uglavnom sportske prirode. Ovdje se radi o fiktivnom problemu, problemu koji ne postoji. Svi koji budu odabrani moraju biti maksimalno spremni za nastup", rekao je Solari, pomalo nejasno, pa su novinari tražili dodatno objašnjenje.

Nisu ga dobili...

Dugi jezik koštao Isca prve momčadi?

Prvi put otkako je stigao u Real Madrid Isco se nije našao u ovakvoj situaciji. Ni Ancelotti, ni Benitez, ni Zidane, a najmanje Lopetegui nisu toliko ignorirali bivšeg igrača Malage kao aktualni trener Reala. Štoviše, Isco bi često znao uvjeriti bivše trenera je upravo on karika koja nedostaje momčadi za pobjedu, no Solari nije jedan od njih.

Kako je i kada sve krenulo nizbrdo? Pa otprilike od prvog dana treninga, kada je Solari tada privremeno preuzeo Real. Navodno je Solari tražio od igrača na jednom treningu da naglas broje svoja dodavanja, kako bi kasnije radili određene korekcije. Isco mu je dobacio da je on ovdje da igra nogomet, a ne da zbraja.

Odlazak već u siječnju?

Bilo je to uoči utakmice protiv Melille u Kupu Kralja, a Isco je za to gostovanje ostao u Madridu po nalogu trenera. Osim toga, navodno je problem i Iscovo zalaganje na treningu.

Otkako je Solari sjeo na klupu, Isco je nastupio u samo tri utakmice, i to po 34, 27 i 17 minuta, a u tri utakmice nije upisao nastup. Solari je praktički bez učinka Isca na omjeru od pet pobjeda i jednog poraza u šest dosadašnjih utakmica.

Mnogi ga već sada uspoređuju s Jamesom Rodriguezom, posljednjim velikim imenom koje je Real šikanirao pa ga se riješio. Slična bi sudbina mogla zateći Isca, i to već u zimskom prijelaznom roku. Zainteresiranih sigurno ima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider