Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljantne kvalifikacije

Hrvatski stručnjak furiozno izborio Svjetsko prvenstvo u Katru: Nedostižna prednost tri kola prije kraja

Nogometna reprezentacija Irana, čiji je izbornik Dragan Skočić, izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se krajem ove godine igrati u Katru.

Plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo izborila je reprezentacija Irana, čiji je izbornik Dragan Skočić.

U sedmom kolu skupine A trećeg kruga azijskog dijela kvalifikacija Iranci su kod kuće s 1:0 pobijedili Irak i osigurali jedno od prva dva mjesta koja će izravno voditi u Katar.

Strijelac jedinog pogotka bio je Mehdi Taremi u 48. minuti.

Iran sada ima 19 bodova, dva više od drugoplasirane Južne Koreje, dok su trećeplasirani Ujedinjeni Arapski Emirati koji zaostaju nedostižnih 10 bodova za Skočićevom družinom. Do kraja su još tri kola pa čak i ako Iranci izgube sve tri preostale utakmice, završit će ispred UAE-a.

Veliki je ovo uspjeh za 53-godišnjeg Skočića koji je prije dvije godine postao izbornik Irana. Ovaj bivši trener Rijeke nakon nekoliko klubova u Iranu (Malavan, Foolad, Khooneh be Khooneh, Sanat Neft) dobio je priliku voditi tamošnju reprezentaciju i u potpunosti je ispunio očekivanja.

Zasad 14 sigurnih za Svjetsko prvenstvo

Iran je postao 14. reprezentacija koja je osigurala nastup u Kataru, nakon domaćina, 10 pobjednika skupina europskih kvalifikacija Njemačke, Danske, Francuske, Belgije, Hrvatske, Španjolske, Srbije, Engleske, Švicarske i Nizozemske, te Brazila i Argentine koji su osigural jedno od prva četiri mjesta u Južnoj Americi.

Nadomak plasmana na SP, svoje 10. uzastopno, a 11. ukupno, stigla je i Južna Koreja 1:0  gostujućom pobjedom protiv Libanona u Sidonu. Gol vrijedan tri boda postigao je Cho u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Južna Koreja sada ima 17 bodova te su joj za potvrdu plasmana u Katar dovoljna još dva boda iz posljednja tri nastupa, a mogla bi na SP i ukoliko izgubio sve tri utakmice ako UAE ne osvoje maksimalnih devet bodova. Južna Koreja bi mogla svoj plasman na SP potvrditi već u srijedu kada će igrati protiv Sirije u Dubaiju.

Skočić o mjerama na stadionu

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider