Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hit igrač

VIDEO Hajduk se muči s igrom, a statistički najboljeg veznjaka lige je odbacio, evo što on misli o tome

Tonio Teklić je otkriće sezone u Prvoj HNL i trenutno je najbolji veznjak lige.

Dok se Hajduk muči s igrom, njihov bivši igrač, plemeniti veznjak Tonio Teklić, oduševljava u dresu Varaždina. Povratnika u prvu ligu, koji je trenutačno na drugom mjestu HNL ljestvice. Kako se momčad koja je u ligu ušla s ciljem da ne ispadne vinula u vrh, provjerila je Anita Kajtazi Roth.

Kada su u svibnju ove godine nogometaši Varaždina kolo prije kraja prvenstva osigurali povratak u prvoligaško društvo, vjerojatno ni sanjali nisu kakav će to uspješan povratak biti.

Nakon devet odigranih kola Varaždnicima u leđa gledaju svi, osim vodećeg Dinama. U sezonu su krenuli domaćim porazom od Slaven Belupa, a osim Koprivničana pobijedio ih je još samo Hajduk. Onda su ubacili u brzinu više i u devet kola slavili protiv Istre, Rijeke, Gorice i Lokomotive. Remizirali su protiv Dinama, Osijeka i Šibenika.

Valdas Dambrauskas Nitko se nikada od Hajduka nije oprostio kao Valdas Dambrauskas divider

''Imamo pritisak samo da damo sve od sebe ,da damo 100 posto i kad smo takvi onda možemo sa svakim i to smo sad vidjeli i zbog toga smo sretni'', rekao je Mario Kovačević, trener Varaždina.

Sjajne utakmice niže 23-godišnji bivši Hajdukovac Tonio Teklić koji postaje hit igrač lige. Prema statistici SofaScora najbolje je ocijenjeni veznjak. U devet utakmica četiri se puta našao u momčadi kola. U devet kola odigrao je svih 90 minuta. Zabio je tri gola, ima i jednu asistenciju.

Varaždinska publika jako dobro ga poznaje, jer na posudbama je za Varaždin odigrao 40 utakmica, zabio četiri gola. Kako su na Poljudu procijenili da im 23-godišnji veznjak ne treba, Teklić je od srpnja i službeno igrač Varaždina.

''Mislim da ekipa stvarno na najbolji mogući način me prihvatila i na tome sam stvarno zahvalan jako i ovdje mi je super, osjećam se kao doma i lijepo mi je'', kaže Teklić.

A lijepo je i treneru koji može računati na ovakvog igrača.

''On je ono što bi ja rekao šlag na torti, naš igrač koji je sad iskočio, Tonio je stvarno dečko koji drugačije loptu udara i to se vidjelo i od prvog dana'', kaže Kovačević.

Ne zamjera Hajduku

Mladi veznjak na pohvale odgovara smiješkom, a za sjajna izdanja na terenu zahvaljuje suigračima.

''Sigurno s ovakvom ekipom ekipom iskustva i mladosti mislim da bi mogli dosta toga dobroga napraviti ove sezone za ovu prvu četvrtinu mislim da je cijela ekipa zaslužna za to.''

Milan Stjelja, Milano VIDEO Milan iz Milana: Rossonerima je ova utakmica jako važna iz dva razloga divider

Za tri kola, početkom listopada, Tonio će s Varaždinom gostovati na Poljudu. Iako u Hajduku nije dobio pravu priliku, splitskom klubu ništa ne zamjera.

''Nekako je čudan osjećaj, ali čudan osjećaj sve dok se ne stane na teren, tada emocije nestaju, jednostvano igraš za klub to je sada Varaždin i mislim da neće biti problema.''

I dok na terenu savršeno razumije igru, izvan terena lokalni govor Toniju koji je stigao iz Dalmacije bio je pravi izazov.

''Kad sam prvi put došao u klub teta spremačica me pitala je li ti trebaju trifrtaljke i onda je gledam ono razmišljam se jedno dobrih 10 sekundi, triflj, što? I onda mi je objasnila poslije'', rekao je Teklić.

S obzirom na to da ga ugovor s Varaždinom veže još dvije godine, sigurno će naučiti još ponešto iz lokalnog govora.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider