Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Marić za tri boda

Osijek slavio u Zaprešiću: Najbolji strijelac lige donio važnu pobjedu

Osijek je pobijedio Inter 1:0 u Zaprešiću u 30. kolu Prve HNL...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Osijeka u subotu su u 30. kolu Prve HNL u Zaprešiću pred 300 gledatelja protiv Intera slavili sa 1-0, te su se privremeno probili na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, dok je Inter devetim porazom u nizu ostao na dnu tablice.

Pobjednički gol zabio je najbolji strijelac lige Mirko Marić u 68. minuti i to mu je 19. pogodak ove sezone. 

U prvom poluvremenu Osječani su diktirali tempo, ali nisu stvorili niti jednu priliku, već je najbolju šansu imao kapetan Intera Komnen Andrić, koji je nakon kornera u 30. minuti, glavom pucao pokraj gola.

gol expired Kramarić zabio nakon četiri mjeseca, Borussia Dortmund srušila Leipzig divider

U 63. minuti Osječani tresu gredu. Brazilac Igor Silva uposlio je sunarodnjaka Talysa, čiji udarac s desetak metara zaustavlja greda. Osijek stiže do pogotka u 68. minuti. Brazilac Talys proigrao je Mirka Marića, koji sa deset metara iskosa trese mrežu.

Inter je mogao izjednačiti u 73. minuti, ali Ivan Mamut pogađa vratnicu. Mamut je još jednom zaprijetio u 78. minuti, ali njegov udarac promašuje okvir vratiju.

U subotu se još sastaju Gorica - Dinamo (21.05 sati) i Varaždin - Istra 1961 (21.05), dok su u nedjelju na rasporedu susreti Slaven Belupo - Rijeka (18.55), te Lokomotiva - Hajduk (21.05) 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 Započeo teniski spektakl u Zadru

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider