Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
porto tuguje

Inter se provukao u četvrtfinale Lige prvaka: Brozović ušao tek s klupe

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović za Inter je igrao od 80. minute.

Lukaku protiv Intera (Foto: Afp)

Nogometaši Intera izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na stadionu Dragao odigrali 0-0 protiv Porta i tako obranili pobjedu 1-0 iz milanske utakmice.

Porto je imao više od igre, Portugalci su imali 65 posto posjeda lopte, 19 udaraca i pet kornera, međutim, domaći sastav je tek u samoj završnici ozbiljnije ugrozio Inter koji je izborio svoje prvo četvrtfinale nakon 2011. godine.

Sve najvažnije se dogodilo u sudačkoj nadoknadi susreta kada su igrači Porta dva puta gađali okvir gola, a potom i ostali s igračem manje.

Kao što se i očekivalo, počelo je čvrsto i oprezno na obje strane. Talijani su stali u čvrsti blok, koji Porto nikako nije uspjevao ozbiljnije ugroziti.

Joško Gvardiol i Erling Haaland Haaland uništio RB Leipzig: Gvardiol i društvo doživjeli najteži poraz u povijesti divider

Prvu opasnost pred nekim vratima vidjeli smo u 19. minuti kada je pucao Eustaquio, ali je gostujući vratar Onana bio siguran. U 28. minuti udarac je okušao Mehid Taremi, ali loše i nije bilo veće opasnosti za talijanska vrata.

Najbolju priliku u prvom dijelu imao je Porto u 40. minuti, Marko Grujić je odlično uposlio Evanilsona, Brazilac je pucao, ali je njegov udarac klizećim startom blokirao Federico Dimarco.

U posljednjim trenucima prvog dijela domaći branič Pepe je odlično ubacio, ali je Stephen Eustaquio bio prekratak. Inter je u prvom poluvremenu imao nekoliko izglednih kontri, no Talijani nisu bili dovoljno opasni u završnici da bi ozbiljnije ugrozili Andrea Onanu.

Erling Haaland Haaland zabio pet golova, a onda mu je Guardiola zatvorio vrata povijesti divider

Porto je već u četvrtoj minuti nastavka imao odličnu priliku, slobodan udarac na 20 metara. Pucao je Eustaquio, ali je to učinio vrlo loše. Nastavak je donio jednako bezidejnu igru domaćina, te opreznu igru Intera koji svoje prilike tražio iz kontri.

U sudačkoj nadoknadi smo napokon vidjeli i prava uzbuđenja pred vratima. U trećoj minuti nadoknade Dumfries je praktički "počistio" loptu s crte nakon što je Onana već bio savladan, a u petoj minuti nadoknade Porto je u istom napadu dva puta uzdrmao okvir suparničkog gola. Prvo je glavom pucao Marcano, ali je lopta uz pomoć Onane završila u vratnici, da bi u nastavku akcije glavom pucao i Grujić pogodivši gredu.

U posljednjim trenucima susret Pepe je dobio drugi žuti, pa je Porto zadnje sekunde igrao s igračem manje.

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović za Inter je igrao od 80. minute.

Inter je šesti klub koji je izborio četvrtfinale. Večeras je to uspjelo i Manchester Cityju, a prošlog tjedna su među osam ušli Chelsea, Milan, Bayern i Benfica.

Posljedne dvije utakmice osmine finala na rasporedu su u srijedu. Real Madrid dočekuje Liverpool nakon što je na Anfieldu slavio sa 5-2, dok će Napoli ugostiti Eintracht nakon što je u Frankfurtu pobijedio 2-0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider