Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cifra dogovorena

Inter dobiva novog vlasnika: Evo tko kupuje talijanskog diva i što navijači mogu očekivati

Inter iz Milana uskoro bi mogao dobiti novog vlasnika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter Milan je na prodaju! Kako doznaje Corriere dello Sport, već postoji kupac.

Talijanski dnevnik piše da iako još uvijek ništa nije službeno, u financijskim krugovima kruže informacije da će Nerazzurre kupiti investicijski fond BC Partners, koji ima sjedište u Londonu i jedan je od najvećih u Europi. Upravlja imovinom vrijednom 23 milijarde eura.

Predsjednik i većinski vlasnik Intera Steven Zhang prije nekoliko dana demantirao je da prodaje klub, međutim glasine su se u međuvremenu produbile, pa se pojavila i okvirna cifra. Navodno će se kretati između 400 i 500 milijuna eura.

Neki talijanski mediji pišu da je već održano nekoliko sastanaka u trokutu Zhang - BC Partners - LionRock fond, koji je manjinski vlasnik kluba.

Na posljednjem sastanku navodno je dogovorena okvirna cifra. BC Partners će osim isplate spomenutog iznosa preuzeti i dugove kluba koji se kreću između 350-400 milijuna eura.

gol expired Kaos u Španjolskoj: Ovo se ne pamti, ugroženo odigravanje nogometnih utakmica divider

U prošlosti je tvrtke držao u svom portfelju 5-7 godina. Kao i svi fondovi privatnog kapitala, ima interes preuzeti tvrtke s lošim rezultatima, reorganizirati ih, poboljšati njihov učinak, a zatim ih preprodati uz povrat od ulaganja od najmanje 10-15% godišnje.

To je ekvivalentno barem udvostručenju njegove vrijednosti za pet godina. Ako ne može ispuniti ove uvjete, ulaganje se smatra neuspješnim. E, sad, pitanje je što će to značiti za Inter? Klub ne mora biti rezultatski uspješan da bi donio zaradu. Slučaj Arsenala i još nekih klubova to jasno govori.

Dosadašnja iskustva govore da investicijski fondovi nisu baš prerastrošni, da dobro paze na što i koliko troše. Drugim riječima rečeno, ne mora nužno značiti da će Inter bjesomučno ulagati u pojačanja, dapače. Fondu je najvažnije da zaradi, a ako se poklope i rezultati, tim bolje, ali nije nužno da se to dogodi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider