Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vrhunska priča

Indonežani stigli u Zadar zbog Modrića: Pola godine će trenirati u niželigašima, a doveo ih je bivši reprezentativac

20 Indonežana prije tri tjedna navuklo je dresove niželigaša iz okolice Zadra.

Zadarska riva njihovo je novo omiljeno šetalište, no oni nisu došli uputiti pozdrav suncu kao turisti. 20 Indonežana prije tri tjedna navuklo je dresove niželigaša iz okolice Zadra i tu planira ostati barem pola godine.

"Bili smo u Španjolskoj protekle dvije i pol godine, tako da nam je ovdje dobro. Tu smo došli da igramo nogomet i postanemo profesionalni nogometaši'', kaže nam Aditya Affasha Riawan.

U Zadar ih je, uz pomoć grupacije "Vamos Indonezia", koja tamošnje mlade perspektivne nogometaše, ali i one slabijeg materijalnog stanja šalje na usavršavanje u Europu, doveo bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ješe.

gol expired Tottenham pobijedio u gradskom derbiju i ponovno zauzeo prvo mjesto divider

Vedran Ješe, bivši hrvatski reprezentativac:

"Kontakt se uspostavio nakon tog svjetskog prvenstva, oni su u biti shvatili tko smo, što smo, s obzirom na broj stanovnika koji imamo - oni imaju 270 milijuna, ogromna nacija koja puno ulaže, a nema rezultate. Oni se čude nama kako mi uspijevamo s obzirom na naš budžet, na našu infrastrukturu i na našu populaciju i izabrali su baš Zadar iz tog razloga."

Ali i iz razloga što je riječ o rodnom gradu Luke Modrića.

"Svi znamo da je Modrić jedan od najboljih igrača na svijetu, osvojio je Zlatnu loptu prije 2 godine. Jako mu se divim i nadam se da mogu biti kao on jednog dana'', kaže nam Revano Adhiendra

"On je moj idol također, jako volim Real Madrid."

"Uf...on je mađioničar, znate? Najbolji je, najbolji veznjak na svijetu'', samo su neke od reakcije mladića na Luku Modrića.

No dalek je put do Luke, za početak se treba dokazati u dresu Zadra, Arbanasa, Dalmatinca Crno i Primorca iz Biograda - niželigaša za koje su ovi mladići stari od 17 do 20 godina registrirani.

"Mislim da je ovdje nogomet moćniji, više tehnički izražen, tako da je dobro. Učimo mnogo od Hrvata'', rekao je Aditya Affasha Riawan.

Nikola Vlašić Nikola Vlašić zabio sedmi gol sezone, kriza Dinamovog protivnika se nastavlja divider

A najviše uče od Vedrana, koji je njihov i trener i tata i mama. Spavaju u njegovom hostelu, osigurani im je hrana, nutricionist, sportski psiholog, teretana, ali i privatna škola hrvatskog jezika. I brzo upijaju, kaže Ješe, kojeg pak gledaju posebnim očima.

Vedran Ješe:

"To je kod njih normalno da trenera poštuju jako i on je za njih nešto iznad. Podatak malo smješan, ali izgubili smo jednu utakmicu - oni su se 2 dana ispričavali meni. Kao njihova velika greška, njihov problem što su izgubili - tako da taj dio isto moramo promijenit. Moraju naučit kako se nosit sa porazima i pobjedama."

Ova vesela družina s nestrpljenjem sada čeka kada će im stožer ponovno dopustiti treninge. Pa da za koju godinu i Indonezija dobije svog - Modrića iz Zadra.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider