Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skupili se s ceste i - paf

Indijci tjeraju Štimca nakon šokantnog poraza, on poručuje: "Ostajem izbornik, tu sam da ispunim misiju"

Indijci tjeraju Štimca nakon šokantnog poraza, on poručuje: "Ostajem izbornik, tu sam da ispunim misiju."

Igor Štimac (Foto: Afp)

Reprezentacija Indije doživjela je neugodan poraz u četvrtom kolu drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026., ne tako izražen rezultatom koliko zbog svih okolnosti koje su pratile tu utakmicu.

Pod vodstvom Igora Štimca Indijci su kao domaćini izgubili od Afganistana s 1:2 i sada bi mogli mati problema za plasman u završnu rundu kvalifikacija.

Afganistanci su 158. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, 18 igrača bojkotira im reprezentaciju, a petorica su protiv Indije zaigrala kao slobodni igrači, trenutačno bez kluba.

Međutim, i kao takvi uspjeli su pobijediti Štimčeve trupe, što je indijske navijače ostavilo u nevjerici pa se s tribina moglo čuti: "Štimac, odje*i" i "Je*i se, Štimac".

Poslije takvog ishoda utakmice i takvih skandiranja, logično je bilo da je Štimca dočekalo pitanje o ostavci. Evo što je odgovorio:

"Ne mogu ja u pet dana promijeniti to što polovica naših igrača nije u stanju napraviti razliku. Ja sam ovdje da bih ispunio svoju misiju i stoga ostajem izbornik do lipnja."

Indija će 6. lipnja ugostit Kuvajt, a potom će 11. lipnja gostovati u Katru.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider