Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Gubili su i od najlošijih"

Indija odlučila izdvajati više novca za konje nego za reprezentaciju koju vodi Igor Štimac

Igor Štimac je prije dvije godine imenovan za izbornika reprezentacije Indije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Indije, koju protekle dvije godine vodi Igor Štimac, zbog loših rezultata u budućnosti će imati još manje novca na raspolaganju.

Indijska vlada odlučila je još jednom srezati iznos koji na godišnjoj razini daje Indijskom nogometnom savezu (AIFF). U 2022. godini budžet za okupljanja, treninge i utakmice reprezentacije iznosit će 50 milijuna rupija, što je oko četiri milijuna i 650 tisuća kuna.

Iznos je to koji je, uzimajući u obzir sve ono na što se mora raspodijeliti, prilično mizeran, a naročito ako znamo koliko je Savez imao proteklih godina.

Štimčevoj reprezentaciji 50 milijuna rupija

Tijekom 2019. i 2020. proračun im je iznosio 300 milijuna rupija, što je nešto više od 28 milijuna kuna, u 2021. je to smanjeno na 100 milijuna rupija (devet milijuna i 300 tisuća kuna), da bi u 2022. uslijedilo novo smanjenje, koje je zasigurno neugodna vijest za Štimca, njegove suradnike i igrače.

Pitanje je u kojoj mjeri će se ovo odraziti i na status bivšeg hrvatskog izbornika, koji na klupi Indije godišnje zarađuje 24 milijuna rupija (oko 295 tisuća eura) jer prema ovoj odluci Indijski nogometni savez bi gotovo polovicu novca koji dobije od države trebao isplaćivati Štimcu.

Konjičkom sportu 60 milijuna rupija

Portal Sports Rapid objavio je i proračune drugih sportskih saveza u Indiji. Atletika tako dobiva 300 milijuna rupija, boks, badminton, streljaštvo i hokej na travi po 240 milijuna, mačevanje 150, dizanje utega 110, dok za konjički sport Indija kao država izdvaja 60 milijuna rupija, 10 milijuna više negoli za reprezentaciju koju vodi Štimac.

Evo kako su rezanje proračuna objasnili iz Indijske vlade:

"Momčad i izbornik Štimac pružili su seriju loših nastupa u kvalifikacijama za SP i Azijski kup 2023. godine. Nisu mogli pobijediti niti lošije rangirane momčadi poput Bangladeša i Afganistana. Indija se mučila i sa Šri Lankom, jednom od najslabijih momčadi na svijetu, kao i s Nepalom u prvenstvu Južne Azije. Uzevši u obzir loše nastupe indijske nogometne reprezentacije, AIFF je strogo savjetovan da se fokusira na razvoj domaćih igrača i talenta iz našeg bazena. Što se budućnosti tiče, sljedećih nekoliko mjeseci bit će krucijalno u indijskom nogometu, seniori imaju kvalifikacije za Azijski kup u lipnju, a naša ženska kadetska U-17 reprezentacija domaćin je Svjetskog prvenstva."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider