Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neobičan pristup

Štimčeva Indija angažirala astrologa za plasman na Azijski kup? Sumnja se na korupciju

S tri pobjede u kvalifikacijskoj skupini Indija je osigurala plasman na završnicu Azijskog kupa.

Igor Štimac (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Indije, koju vodi hrvatski stručnjak Igor Štimac, osigurala je plasman na završnicu Azijskog kupa, i to uz pomoć astrologije?

Uoči kvalifikacija za veliko natjecanje Indijski nogometni savez potpisao je suradnju s jednom astrološkom tvrtkom za "pružanje podrške i motivacije nogometašima, privlačenje novih imena u reprezentaciju, kao i analiziranje snaga i slabosti svakog igrača", piše The Times of India.

Također, od astrološke firme očekivalo se da sudjeluje "u planiranju treninga, pružanju savjeta nogometašima, pružanju pomoći da se razviju kao pojedinac i kao momčad", ali imali su i velikog utjecaja na "sastavljanje izvještaja o svakom igraču i protivničkim reprezentacijama".

To je, naravno, podiglo mnogo prašine u indijskom nogometu, a sve je završilo i pod istragom Vrhovnog suda, koji je angažirao posebnu komisiju da istraži optužbe o korupciji u Indijskom nogometnom savezu.

Iako je u ugovoru navedeno da su održana tri sastanka s indijskim nogometnim reprezentativcima, oni se uopće ne sjećaju sastanka s astrološkom tvrtkom, što je, dakako, bio razlog za uzbunu.

 

 

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider