Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi dvoboj je za trofej

Usporedba sa svinjom podigla prašinu: Ima još dosta posla u smirivanju komunikacije naših najvećih klubova

Nakon jučerašnjeg sastanaka u HNS-u između čelnika Saveza, Dinama, Hajduka i policije, čini se, ima još dosta posla u smirivanju komunikacije između naša dva najveća kluba. Izjava Hajdukovog predsjednika Lukše Jakobušića, a potom gostovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića u našem Dnevniku, ponovno su podigli tenzije na relaciji Maksimir - Poljud.

Prvo su prostorije Saveza napustili čelnici Dinama. Bez komentara.

A desetak minuta kasnije i predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić je stao pred novinare pa na naše pitanje, kako komentira medijske istupe Krešimira Antolića iz Dinama proteklih dana, odgovorio ovako:

"Ja se tu samo mogu poslužiti poslovicom 'nikad se nemojte hrvati sa svinjama jer će te oboje završiti u blatu, samo će svinje u tome uživati.' "

Uvredljivom izjavom kontrirao je Jakobušić na isto tako neprimjerenu Antolićevu javnu komunikaciju proteklih dana, ipak u osjetljivom trenutku. Čelnik Dinama u našem je Dnevniku prije pet dana komentirao organizaciju nedavnog derbija na koji je više od 1500 torcidaša odbilo ući jer se nisu slagali s Dinamovim uvjetima.

"To su vam jednostavno europski uzusi. Dinamo je imao tu privilegiju da je posljednjih 10-15 godina igrao s najvećim europskim klubovima i to su normalne razmjene informacija između dva kluba. To što Hajduk nije igrao Europu ili nije igrao u nekim ozbiljnim europskim državama to nije problem Dinama", pričao je Antolić u Dnevniku Nove TV.

"Ovdje je očigledno pukla očigledno komunikacija između Hajduka i Torcide. Da li zato što ih Hajduk ne smije ništa pitati ili zato što ih Torcida ignorira, to je opet pitanje za njih.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić u petak je u Dnevniku Nove TV odgovarao na pitanje o komunikaciji čelnika Dinama i Hajduka.

"Mislim da uvrede nisu dobre i ovakav način komunikacije nije dobar. Ovo sam poslije vidio izjavu predsjednika Jakobušića, iako je dogovor na sastanku bio da će biti jedno zajedničko priopćenje, da neće biti nikakvih izjava, to su usuglasili svi sudionici na samom sastanku i tako su se dogovorili."

Nakon svega uslijedilo je priopćenje Dinama, a potom odgovor iz Hajduka:

"Na kraju sastanka dogovoreno je da će Hrvatski nogometni savez kao domaćin predložiti zajedničko priopćenje te da neće biti pojedinačnih medijskih istupa sudionika sastanka. Po izlasku iz predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić, vjerojatno ponesen euforijom nastalom osvajanjem jednog trofeja nakon devet godina, prekršio je ostvareni dogovor te je dao izjavu medijima u kojoj je, između ostaloga, člana uprave GNK Dinamo g. Krešimira Antolića usporedio sa svinjom. S obzirom na to da pet dana nije imao dozvolu istupati u javnost, Jakobušića je malo ponijelo pa je prekršivši dogovor sa sastanka svojim neciviliziranim rječnikom pokazao da je samo mali čovjek", stajalo je u priopćenju Dinama.

"Predsjednik Hajduka obećao je javnosti da će se povodom posljednjih događaja i nereda nakon maksimirskog derbija obratiti kad završi sezona. Nije istina ovo što Dinamo tvrdi u svom priopćenju i to najoštrije demantiramo. Nismo primjetili da Dinamu smetaju izjave koje je predsjednik HNS-a dao za jednu televiziju. Izjave o malom čovjeku nemamo namjeru komentirati", poručili su iz Hajduka.

Kako god, novi dvoboj Dinama i Hajduka, za trofej Superkupa, igra se već 9. srpnja na Maksimiru. Tada bi se trebao vidjeti pomak po pitanju navijačke problematike, a do tada ima dovoljno vremena i da čelnici klubova nauče primjerenije komunicirati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider